Hlavní obsah

Věděl jsem, že příležitost podepsat smlouvu přijde, libuje si Voráček nad novým kontraktem

Philadelphia

Hokejový útočník Jakub Voráček trpělivě čekal, až přijde jeho čas na prodloužení kontraktu s Philadelphií, a s novou čtyřletou smlouvou na 17 miliónů dolarů je maximálně spokojený. Věděl, že vedení Flyers nejdříve zkoušelo získat na trhu volných hráčů útočníka Zacha Pariseho a beka Ryana Sutera, po jejich podpisu v Minnesotě zase funkcionáři chtěli přetáhnout z Nashvillu zadáka Sheu Webera.

Foto: Sport.cz

Jakub Voráček bude v NHL i nadále oblékat dres Philadelphie

Článek

"Byl jsem trpělivý. Všichni jsme věděli, co se dělo na trhu volných hráčů," řekl deníku The Inquirer Voráček, který se už připravuje na nový ročník NHL v Montrealu. "Věděl jsem, že moje příležitost podepsat smlouvu přijde, a jsem potěšený z podmínek kontraktu," doplnil.

Generální manažer Philadelphie Paul Holmgren označil Voráčka za důležitou součást budoucnosti klubu. Kladenský odchovanec, který přišel loni z Columbusu výměnou za Jeffa Cartera, by měl nastupovat v elitní formaci Philadelphie s Claudem Girouxem a Scottem Hartnellem.

Čtyřka draftu z roku 2007 má za sebou podařený ročník. V dresu Philadelphie si Voráček připsal v 78 zápasech základní části 49 bodů za 18 branek a 31 asistencí. V 11 utkáních play off přidal dvě trefy a osm přihrávek.

Přes léto tvrdě maká

"Uplynulá sezóna byla z mého pohledu docela úspěšná. Vím, že když tvrdě trénuji, mohu být stále lepší a lepší. A to jsem dělal celé léto. Doufám, že budu mít v příštím ročníku lepší statistiky a budeme celý tým ještě lepší než minulou sezónu," citovala Voráčka agentura AP.

Voráček je jedním ze sedmi hráčů Flyers, kteří v minulém ročníku dokázali nastřílet nejméně 18 branek. A s výjimkou Jaromíra Jágra, který podepsal jako volný hráč kontrakt s Dallasem, zůstali všichni v týmu.

"Když trénuji a hraji s hráči, jako jsou Danny Briere, Kimmo Timonen a opravdu celé mužstvo, můžu říct, že se zlepšuju. Minulý rok jsme si užili hodně zábavy a jsem šťastný, že budu opět součástí týmu," dodal Voráček.

Webber vábení nakonec odolal

Vedle Jágra opustili Philadelphii další útočník James van Riemsdyk (Toronto), bek Matt Carle (Tampa Bay) a gólman Sergej Bobrovskij (Columbus). Naopak přišli zadáci Luke Schenn (Toronto), Bruno Gervais (Tampa Bay) nebo forvard Ruslan Fedotěnko (New York Rangers). Další posilování na trhu volných hráčů klubu nevyšlo a nabídku Weberovi na 110 miliónů dolarů za 14 let Nashville dorovnal.

Právě marné snahy o zisk hvězd nechaly Holmgrenovi prostor v platovém stropu na lukrativní kontrakt pro Voráčka. "Weber je skvělý obránce. Ale u nabídek pro chráněné volné hráče je to padesát na padesát a tak to Flyers cítili. Mohl být velkou posilou, ale život jde dál," dodal Voráček.

Reklama

Související témata: