Hlavní obsah

Voráček si užil Kvitovou a Springsteena, jinak tvrdě dře. Večer toho mívám dost, říká

Marek BurkertPrávo

Tak jako každý rok vyrazil třiadvacetiletý hokejista Philadelphie Jakub Voráček už v červenci do Montrealu, aby se pořádně nachystal na sezónu. Tentokrát s novým kontraktem v kapse, který mu zaručuje 17 miliónů za čtyři roky. Má to ale jeden háček. Start nového ročníku NHL je prozatím v mlze.

Foto: Sport.cz

Jakub Voráček bude v NHL i nadále oblékat dres Philadelphie

Článek

S kým v Kanadě momentálně trénujete?

Jsem tady s Jirkou Hudlerem, ale přijeli už i Ondra Pavelec s Michaelem Frolíkem. Ti ale mají jiného kouče a odlišný tréninkový režim.

Jak tedy vypadá vaše příprava?

Ráno vstanu, vyrazím do posilovny, pak něco málo sním a jdu se na chvíli natáhnout. Od tří hodin odpoledne mám led a pak se jde ještě jednou do posilovny. Večer toho mívám fakt dost, na žádné vyskakování to rozhodně není.

Makáte nejvíc v životě, když teď máte i nejlepší životní smlouvu?

To ne, takhle to nefunguje. Já trénuju pořád stejně. Jako loni nebo předloni. Mě peníze nezmění, já se snažím být pořád stejný.

V Montrealu jste ale přece jen něco stihl. Jaký byl tenisový turnaj WTA, který vyhrála Petra Kvitová?

To bylo vynikající. Petra nám zařídila vstupy, takže jsem viděl čtvrtfinále, semifinále i finále. Zvlášť její zápas s Li Na byl skvělý. Velká pecka.

Znal jste se s Kvitovou už předtím?

Právě že ne. Ty naše vstupy vlastně domlouval Martin Havlát, který se zná s tenistou Radkem Štěpánkem. S Petrou jsme se viděli jen na jídle, nebo když jsme se koukali na zápas Lucky Šafářové.

Váš největší letní zážitek ale spadá do trochu jiné oblasti, je to tak?

Myslíte Springsteena?

Přesně.

To byl neskutečný koncert. Praha, středa 11. července. Pořád si to datum pamatuju, protože jsem v pátek odlítal. Dokonalý. Měl jsem tam čtyři členy rodiny plus asi deset kamarádů. „Boss" to odehrál geniálně.

To bylo poprvé, co jste ho viděl naživo?

Ne, ne. Předtím už jsem na něj zašel dvakrát. V New Yorku v Madison Square Garden a pak asi před třemi roky v Clevelandu.

Čili jste věděl, že pro Springsteena není ve dvaašedesáti letech problémem odehrát tříhodinový koncert? V Londýně ho dokonce pořadatelé vypnuli, aby nerušil noční klid...

Copak tři hodiny, já jsem četl, jak v Helsinkách odehrál koncert, který měl čtyři hodiny a šest minut. Navíc já ho mám fakt naposlouchaného, poslední deska je úžasná, takže jsem si ten pražský koncert extrémně užil. Na začátku září má dva koncerty ve Philadelphii, tak tam asi zaletím.

Jen abyste nemusel domů. Třeba Tomáš Plekanec už se přiklání k tomu, že sezónu odstartuje v Kladně. Co vy?

Já budu tento týden volat Džegrovi a uvidíme.

Takže jste ještě neztratil naději, že NHL začne včas? To jste asi jeden z mála.

Teď to sice moc nevypadá, ale nějaký čas na jednání ještě zbývá.

Není vám to líto, že právě v době, kdy jste podepsal výhodný kontrakt, a prorokuje se vám, jak budete hrát v prvním útoku Flyers, může nastat výluka? A nikdo netuší, jak dlouhá.

Líto, líto... Co by měli říkat ti, co v létě taky podepsali nové smlouvy a za daleko větší peníze. Já si s tím nechci lámat hlavu. Hlavně, ať NHL brzy začne.

Voráčkova produktivita v porovnání s platem
2008–09 Columbus 9 gólů+ 29 asistencí 1,3 mil.
2009–10 Columbus 16+ 34 1,3 mil.
2010–11 Columbus 14+ 32 1,213 mil.
2011–12 Philadelphia 18+ 31 2,25 mil.
(Částky jsou v dolarech, v Columbusu včetně bonusů)

Reklama

Související témata: