Hlavní obsah

Potvrzeno! Jágr a Plekanec budou hrát ve středu v O2 areně v dresu Rytířů

Kladno

Jen několik hodin po oznámení výluky v NHL se už některé hokejové hvězdy chystají do Česka, aby posílily extraligové kluby. Jako první poptvrdili účast Jaromír Jágr z Dallasu a Tomáš Plekanec z Montrealu, kteří už tuto středu nastoupí v O2 areně proti Slavii v dresu kladenských Rytířů.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Jaromír Jágr si zase oblékne kladenský dres.

Článek
Fotogalerie

"Jde o výjimečnou sportovní událost a věříme, že o ni bude velký zájem. Chceme nabídnout skvělý zážitek co nejvíce fanouškům a propagovat kladenský hokej s jeho nejlepšími hráči i mimo naše město," uvedl výkonný ředitel Rytířů Kladno Václav Bartoš v tiskové zprávě.

Pokud bude výluka v NHL pokračovat, představí se Rytíři v O2 areně i v dalších atraktivních duelech. Třeba ve středu 26. září v dohrávce 5. kola extraligy proti Pardubicím. Páteční domácí duel 3. kola s Vítkovicemi bude odehraje Kladno na svém stadiónu.

Kladno pracuje na angažování dalších hvězd z NHL. Podle tiskové zprávy by mohla za Rytíře nastoupit až pětice posil ze zámoří. Klub ale musí vyřešit problémy především se zajištěním nákladných pojistek hráčů.

Kladno má v záloze nejvíce hvězd

Středočeši mají aktuálně nejvíce odchovanců v NHL. Vedle Jágra s Plekancem jsou to Jakub Voráček z Philadelphie, Michael Frolík z Chicaga, Jiří Tlustý z Caroliny, obránci Tomáš Kaberle z Montrealu, Marek Židlický z New Jersey či brankář Ondřej Pavelec z Winnipegu.

Pro fanoušky autobusy zdarma

Pro zápasy v Praze se klub bude snažit maximálně vyjít vstříc kladenským fanouškům, pro které bude připravena zdarma autobusová doprava od Městského zimního stadiónu v Kladně.

Vstupenky na Jágrův návrat do extraligy budou v prodeji u zimního stadiónu v Kladně už ode dneška. Od pondělí budou vstupenky také v prodeji na terminálech Sazky. Ceny budou od od 150 do 290 korun.

Jágr se naposledy představil v extralize při výluce v NHL v sezóně 2004/05, když nastoupil 5. listopadu v domácím utkání Kladna s Libercem a pak zamířil do ruského Omsku. Krátce předtím na jeho duel na ledě Slavie v tehdejší Sazka Aréně zavítalo 15 785 příznivců, což byl tehdy rekord české nejvyšší soutěže.

Čtyřicetiletý dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru, dvojnásobný mistr světa a olympijský vítěz z Nagana ověnčený řadou individuálních ocenění je nejproduktivnějším evropským hráčem v historii NHL. V létě po ročním působení v Philadelphii podepsal bývalý hráč Pittsburghu, Washingtonu a New Yorku Rangers roční kontrakt na 4,5 miliónu dolarů s Dallasem.

Devětadvacetiletý Plekanec, který letos na mistrovství světa ve Švédsku na Finsku dovedl jako kapitán Česko k bronzu, naposledy oblékl kladenský dres v nejvyšší soutěži na konci sezóny 2001/02. Kladno muselo nyní pojistit jeho kontrakt, který uzavřel s Montrealem v roce 2010 na šest let na 30 miliónů dolarů.

Reklama

Související témata: