Hlavní obsah

Chomutov jedná o návratu Dudy, z NHL chce Frolíka a Poláka

Chomutov

Hokejista Radek Duda po předčasném konci angažmá v Ženevě pravděpodobně zamíří zpět do Chomutova, odkud kontroverzní útočník v minulé sezóně hostoval v Plzni. Nováček extraligy se také poohlíží při výluce v NHL po posilách a zájem má o forvarda Michaela Frolíka z Chicaga a obránce Romana Poláka ze St. Louis, který však aktuálně trénuje s Vítkovicemi.

Foto: Milan Malíček, Právo

Hokejisté Chomutova hrají nejvyšší soutěž znovu po 38 letech..

Článek

Duda skončil v pondělí v Ženevě, kde před měsícem uzavřel roční smlouvu s opcí, a dnes zamířil zpět do Česka. "Jednání probíhají. Věříme, že se už zítra dohodneme na kontraktu," řekl ČTK generální manažer Chomutova Jaroslav Veverka mladší.

Třiatřicetiletý Duda působil v tehdy ještě prvoligovém Chomutově od roku 2009. Část sezóny 2010/11 a celý minulý ročník strávil na hostování v Plzni, kde se loni stal druhým nejproduktivnějším hráčem základní části extraligy. Jeho práva nadále patří v tuzemsku Chomutovu.

Naopak žádní hráči z NHL Pirátům nepatří, takže se snaží získat odchovance jiných klubů. Veverka přiznal, že klub jedná s Frolíkem a Polákem. Chomutov se chce podle něj po domluvě s trenéry poohlížet maximálně po třech posilách ze zámoří. "Záleží také na financích, máme zájem jen o české hráče," doplnil Veverka.

Reklama

Související témata: