Hlavní obsah

Víkendová jednání o NHL nepřinesla žádný pokrok

New York

Start NHL se po třídenních jednáních mezi zástupci zámořské hokejové ligy a hráčské asociace NHLPA nijak nepřiblížil. V rozhovorech v centrále soutěže v New Yorku se za celý víkend nedostalo na žádné klíčové problémy kolem nové kolektivní smlouvy, výsledkem nebylo ani datum příští schůzky.

Foto: Tipsport.net a.s.

Hvězdy z NHL se vrátily na domácí kluziště.

Článek

"Nehovořili jsme o ekonomických aspektech, ačkoliv jsme to měli v plánu," uvedl vyjednávač hráčů Steve Fehr po nedělním rokování. "Mluvilo se o otázkách zdraví a bezpečnosti, dopingových kontrolách a lékařské péči," shrnul náplň víkendových jednání Fehr.

"Nic z toho, o čem jsme v těchto dnech jednali, k uzavření (kolektivní) smlouvy nevede, ale všechno to byly důležité prvky té smlouvy," řekl zástupce komisionáře NHL Bill Daly. "Obě strany teď musejí vypracovat spoustu domácích úkolů," dodal.

Jádrem sporu mezi majiteli klubů a hráči je rozdělování výnosů z ligy, které v minulé sezóně činily 3,3 miliardy dolarů. Majitelé chtějí snížit podíl hráčů ze současných 57 procent na 49 a časem až na 47, zatímco návrh NHLPA nabízel postupný pokles z 54,3 procenta na 52,7.

Kvůli výluce zamířila velká část evropských hokejistů zpět do svých mateřských soutěží či jiných lig v Evropě, postupně se k nim připojují i zámořští hráči. Ve čtvrtek vedení NHL zrušilo zbytek plánovaných přípravných zápasů, nyní se očekává i odložení startu ligy naplánovaného zatím stále na 11. října.

Reklama