Hlavní obsah

Vedení NHL zrušilo třetí týden sezóny, dalších 53 zápasů

Vedení NHL po čtvrtečním krachu jednání s hráčskou unií NHLPA o podmínkách kolektivní smlouvy zrušilo třetí týden sezóny do 1. listopadu, během nějž se mělo hrát 53 zápasů. Podle agentury AP tak nezbývá už moc prostoru, aby se stihl kompletní ročník s 82 duely pro každý tým.

Foto: Sport.cz

Tak na shledanou. Brzy? Jeff Skinner opouští kabinu Caroliny při vyhlášení výluky v NHL

Článek

NHL podle očekávání zrušila další týden sezóny den poté, co odmítla tři protinávrhy ze strany hráčů. Od plánovaného začátku 11. října tak bylo zrušeno už 135 zápasů, což je zhruba 11 procent celého ročníku.

Vedení slavné zámořské soutěže, která je ve třetí výluce od roku 1994, stále doufá v odehrání kompletní sezóny, jež by začala 2. listopadu. Podle NHL je k tomu nutné dohodnout se s NHLPA do příštího čtvrtka 25. října.

Ve čtvrtek unie odmítla návrh, který NHL přednesla o dva dny dříve a který mimo jiné nabízel rozdělení zisků z ligy mezi majitele klubů a hráče přesně na polovinu. Při krátkém jednání NHLPA navrhla své tři možné scénáře, které zástupci ligy okamžitě odmítli. "Je zjevné, že nemluvíme stejnou řečí," komentoval to komisionář NHL Gary Bettman.

Nové rozhovory zatím naplánovány nejsou.

Reklama