Hlavní obsah

Asi jsem bráchovi přinesl štěstí, řekl divák Roman Hamrlík po výhře Zlína v Chomutově

Chomutov

Olympijský vítěz z Nagana Roman Hamrlík, který je hráčem Washingtonu Capitals, se objevil nečekaně mezi diváky středečního hokejového duelu v Chomutově, kde přihlížel vítězství svého mateřského klubu ze Zlína. Byla to zároveň sedmá výhra Beranů na ledě soupeřů v řadě. "Snad jsem klukům přinesl štěstí," pronesl Roman Hamrlík s úsměvem po zápase.

Foto: Fotobanka Profimedia

Roman Hamrlík ještě v dresu Montrealu.

Článek

Jak dlouho pobýváte v České republice?

Hodně času jsem trávil v Montrealu a teprve v úterý jsem přiletěl do Prahy. Jak všichni víme, začátek NHL je v nedohlednu, proto jsem se rozhodl, že se vrátím domů. Chci být hlavně s dcerou, která žije v Praze, a podívám se i na Moravu za rodinou. Až dosud jsem vážně neuvažoval, že bych začal někde hrát.

Neláká vás přesto start v české extralize?

Přiznám se, že když jsem viděl v Chomutově bráchu, který dal ve zlínském dresu rozhodující gól, tak mě napadlo, že by bylo pěkné zahrát si s ním. Situace ohledně NHL je nejistá a frustrující a uvidíme, co se stane v příštích dvou nebo třech týdnech.

Mluvil jste s bratrem před zápasem?

Jen jsem napsal Martinovi, aby střílel a nenahrával. A vyslyšel mě, takže jsem mu asi přinesl štěstí. Nejen jemu, ale celému týmu (úsměv).

Jednalo s vámi vedení Zlína?

Už dříve jsem se bavil s trenérem Rosťou Vlachem, a v tom, abych se třeba dostal do sestavy, by problém asi nebyl.

Zlín vyhrál sedmkrát v řadě venku. Je to unikátní bilance?

Především oceňuji už samotný fakt, že kluci sbírají body na ledě soupeřů. To je moc těžké a ukazuje se, co dokáže kvalitní defenziva. Jen aby to klukům vydrželo a k tomu začali vyhrávat i doma.

Co říkáte na výkony českých hvězd z NHL v extralize?

Vím, že ve skvělé formě je Tomáš Plekanec. Hráli jsme spolu ještě před pěti lety v Montrealu. Nyní obdivuji jeho spolupráci s Jágrem a Tlustým.

Sledujete svého spoluhráče z Washingtonu Ovečkina?

Zaregistroval jsem, že hraje v Moskvě, ale moc informací o KHL nemám.

Jaké máte hokejové plány?

Je mi osmatřicet let a ještě bych chtěl pokračovat v NHL, o to víc lituji probíhající výluky. Mrzelo by mě, kdybychom ztratili celý rok a tím i peníze. Hokej je ale i o zdraví, bez něhož se nedá hrát do vysokého věku. Kdybych si mohl přát, lákalo by mě ještě angažmá v klubu s vyhlídkami na zisk Stanleyova poháru.

Reklama