Hlavní obsah

Rozjede se v této sezóně NHL? Selänne je pesimista

Jeden z nejlepších finských hokejových útočníků Teemu Selänne se připravuje na to, že už si nikdy v zámořské NHL nezahraje. Dvaačtyřicetiletá hvězda má sice ještě platnou smlouvu s Anaheimem, pomalu ale přestává věřit, že se kanadsko-americká soutěž v této sezóně rozjede.

Foto: Sport.cz

Finský útočník Teemu Selänne

Článek

"V současné chvíli to vůbec nevypadá dobře," řekl Selänne v nedělním rozhovoru pro finskou televizi MTV3.

Vítěze Stanleyova poháru z roku 2007 velmi zklamal postoj majitelů soutěže, kteří zatím nehodlají přehodnotit návrh, který předložili hráčské asociaci před několika týdny. "Nejprve jsem myslel, že to bude trvat maximálně měsíc až dva. V současnosti to však vypadá na delší záležitost. Majitelé jsou velice striktní," uvedl nejlepší střelec NHL v sezóně 1998/99.

Selänne tak kvůli svému věku nemá jistotu, že si v nejlepší hokejové lize světa ještě někdy zahraje. "Trénuji tvrdě, abych byl připraven v dobré formě. Bude to velké zklamání, jestli se nezačne hrát," řekl Selänne, který proto zvažuje angažmá v Evropě. "Jestli to takhle bude pokračovat, tak si budu muset promyslet, co dál. Hrát jinde, nebo ukončit kariéru," přiznal.

Finský útočník přitom bojuje s Jaromírem Jágrem o pozici nejlepšího evropského střelce v NHL. Momentálně je na tom lépe česká hvězda, která má na kontě 665 gólů v základní části. Selänne nastřílel o dvě branky méně.

Reklama