Hlavní obsah

Tohle ať si Hamrlík vypráví v hospodě, nebudu to poslouchat, obul se do Čecha Ovečkin

Praha

V hráčské asociaci NHL začíná přituhovat. A pořádně! O rozbušku se postaral český obránce Roman Hamrlík, který dal veřejně najevo svou frustraci z protahujících se jednání o nové kolektivní smlouvě a za terč si vybral Donalda Fehra. Tedy muže, který by měl právě hájit zájmy hokejistů. Hvězdného útočníka Alexandra Ovečkina Hamrlíkova kritika pořádně vytočila. "Tohle ať si vypráví v hospodě," obul se do svého spoluhráče z Washingtonu z loňské sezóny.

Foto: Fotobanka Profimedia

Alexandr Ovečkin.

Článek

Zatímco v minulých týdnech hokejisté z nekonečných vyjednávání vinili šéfa NHL Garyho Bettmana, Roman Hamrlík byl jedním z prvních, kdo se pustil do kritiky odborářského předsedy Donalda Fehra.

„Jsem z toho spíš znechucený. Odskáčou to všichni. Ztratíme zápasy, peníze. Už bychom mohli Fehra přitlačit, ať se něco děje, čas je proti nám. Nevěřím, že když budeme dál čekat, dosáhneme lepší dohody," řekl pro deník Sport.

Ovečkin: Hamrlík mě zklamal

Když se o Hamrlíkově prohlášení dozvěděl útočník Alexandr Ovečkin, do svého spoluhráče z týmu Capitals se opřel. „Jeho názor rozhodně nesdílím. A abych byl upřímný, tak tím, co řekl, mě zklamal. Hrál jsem s ním minulou sezónu v jednom týmu, vždycky všechno říkal na rovinu. Teď ale není čas na to, aby říkal, co si myslí," prohlásil Ovečkin.

„Něco takového můžete vykládat někde v hospodě nebo když jste se svými kamarády. Nikdy ale nesmíte své znepokojení dávat najevo do médií," tvrdí Ovečkin, že drtivá většina hokejistů je s hráčskou asociací zajedno. „Pár hráčů je nas*aných, říká špatné věci, ale jinak držíme pohromadě a podobné řeči prostě poslouchat nebudeme."

Crosby pochopení našel

To Sidney Crosby byl ve svých reakcích zdrženlivější a alespoň částečné pochopení pro Hamrlíka našel. „Když se podíváte na jeho situaci, zažívá už třetí stávku během své kariéry v zámoří. Pravděpodobně má před sebou pár let hraní hokeje, proto ta reakce," omlouvá českého zadáka útočník Pittsburghu.

„Myslím, že spousta hráčů je frustrovaná, akorát o tom nemluví. Každý má právo říct svůj názor. Popravdě řečeno, aby 750 kluků mělo stejný pohled na každičký detail, je takřka nemožné," myslí si Crosby.

Neuvirth vzal svá slova zpět

Za Hamrlíka se naopak postavil Michal Neuvirth, gólman Washingtonu, toho času působící v pražské Spartě. Tedy postavil... Čtyřiadvacetiletý brankář po zápase s Vítkovicemi prohlásil, že s Hamrlíkem souhlasí, aby dnes na svém účtu na Twitteru vzal svá slova zpátky. "Omlouvám se za to, co jsem řekl. Bylo to v emocích a do toho se projevila frustrace."

Výluka v NHL trvá už třetím měsícem, zrušeny už byly zápasy do půlky prosince, novoroční Winter Classic pod širým nebem i Utkání hvězd plánované na konec ledna. Svárem sporu je především rozdělení výnosů ligy, které ročně činí 3,3 miliardy dolarů. Naposledy lockout zasáhl zámořskou ligu v sezóně 2004/05, tehdy byl ročník zrušen celý.

Reklama

Související témata: