Hlavní obsah

Krizi v NHL nevyřešili ani federální prostředníci

New York

Ani účast federálních prostředníků na dvoudenním jednání neukončilo výluku zámořské ligy. Komisionář NHL Gary Bettman proto navrhl, aby na příští schůzce spolu jednali jen majitelé klubů a hokejisté.

Foto: Louis Lanzano, ČTK/AP

Komisionář NHL Gary Bettman.

Článek

"Po několikahodinovém jednání prostředníci došli k závěru, že představy obou stran se značně odlišují, takže v tuto chvíli nemohou k dohodě nijak přispět. Mrzí nás, že povolání prostředníků nepomohlo," citovala agentura Reuters Bettmanova zástupce Billa Dalyho.

"Prostředníci však nadále budou s vedením ligy i hráčskou asociací v kontaktu a až nadejde správný čas, zavolají nás k dalšímu jednání," uvedl šéf NHLPA Donald Fehr.

Výluka už od 15. září

NHL, která měla začít 11. října, je ve výluce už od 15. září, kdy vypršela předcházející kolektivní smlouva mezi majiteli klubů a hráčskou asociací. Celkem bylo zrušeno 422 zápasů, což je více než třetina sezóny.

Odbory se s kluby přou kvůli několika bodům. Jde zejména o záležitosti týkající se hráčských smluv a také o rozdělení výnosů z ligy, které v minulé sezóně činily 3,3 miliardy dolarů. Majitelé chtějí okamžitě snížit podíl hokejistů ze současných 57 procent na padesát, naopak NHLPA chce k rovnoměrnému rozdělení dojít postupně.

NHL se kvůli pracovním sporům nehraje počtvrté během posledních 20 let. Při předchozí výluce byla zrušena celá sezóna 2004/05.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články