Hlavní obsah

Vedení NHL zrušilo kvůli výluce další zápasy až do 30. prosince

New York
Aktualizováno

Vedení NHL zrušilo další dva týdny této sezóny, zámořská hokejová liga tak přišla o plánované zápasy až do 30. prosince. Kvůli absenci nové kolektivní smlouvy už bylo odvoláno celkem 526 utkání. Již dříve padly výluce za oběť také novoroční zápas Winter Classic pod širým nebem mezi Detroitem a Torontem a Utkání hvězd, které se mělo hrát 27. ledna v Columbusu.

Foto: Mary Altaffer, ČTK/AP

Šéf hráčské asociace Donald Fehr po jednání s hvězdným Sidneym Crosbym.

Článek

Vedení soutěže a NHLPA jednaly naposledy minulý týden ve čtvrtek v New Yorku, opět však nedokázaly najít společnou řeč a jejich představy jsou stále hodně vzdálené. Přes víkend spolu sice vedli rozhovory zástupce komisionáře NHL Bill Daly a zvláštní poradce hráčské asociace NHLPA Steve Fehr, ale žádná nová oficiální schůzka zatím nění v plánu.

Ve čtvrtek výkonný ředitel hráčské asociace Donald Fehr oznámil, že NHL odmítla všechny návrhy, které hráčská asociace NHLPA předložila. Přitom předchozí rokování hráčů v čele s hvězdným Sidneym Crosbym a majitelů, trvající celkem 17 hodin, dávala naději, že se stanoviska obou stran sbližují.

NHL je ve výluce od 15. září. Odbory se s kluby přou zejména o záležitosti týkající se hráčských smluv a také o rozdělení výnosů z ligy, které v minulé sezóně činily 3,3 miliardy dolarů. Majitelé chtějí okamžitě snížit podíl hokejistů ze současných 57 procent na padesát, NHLPA chce k rovnoměrnému rozdělení dojít postupně.

Reklama