Hlavní obsah

NHL zrušila další dva týdny základní části až do 14. ledna

New York

Vedení NHL zrušilo další dva týdny základní části až do 14. ledna, což je zřejmě poslední datum, po němž může začít sezona. Liga tak kvůli neúspěšnému jednání s hokejisty o kolektivní smlouvě přijde minimálně o 625 duelů, což je o málo více než polovina plánovaných zápasů.

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Hlavní komisionář NHL Gary Bettman.

Článek

Po čtvrtečním kroku NHL se výrazně přiblížila hrozba zrušení celé sezóny. Dosud byly odvolány duely do 30. prosince a komisionář soutěže Gary Bettman uvedl, že pro záchranu alespoň zkrácené sezóny je nutné začít hrát nejpozději do poloviny ledna.

NHL měla odstartovat 11. října, ale už od 15. září je ve výluce. Hráčská asociace NHLPA se pře s kluby zejména o záležitosti týkající se hráčských smluv a také o rozdělení výnosů z ligy, které v minulé sezóně činily 3,3 miliardy dolarů. Majitelé chtějí okamžitě snížit podíl hokejistů ze současných 57 procent na padesát, NHLPA chce k rovnoměrnému rozdělení dojít postupně.

NHL se kvůli pracovním sporům nehraje počtvrté během posledních 20 let. Při předchozí výluce byla zrušena celá sezóna 2004/05, což hrozí i nyní.

Reklama