Hlavní obsah

Jednání o pokračování NHL v nedohlednu. Liga a hráči komunikují už jen po telefonu

New York

Hokejová veřejnost po NHL dychtí, ale snahy o konsenzus jsou ze strany dvou znesvářených stran spíš vlažné. Jednají spolu už totiž jen telefonicky. Zástupci NHL a NHLPA, kteří se musí pro záchranu sezóny dohodnout do poloviny ledna na nové kolektivní smlouvě, současně nemají v plánu žádná jednání.

Foto: David Duprey, ČTK/AP

Kabiny klubů NHL nadále zejí prázdnotou.

Článek

Podle kanadské televizní stanice TSN spolu v sobotu telefonicky mluvili zástupce komisionáře soutěže Bill Daly a poradce NHLPA Steve Fehr, mladší bratr výkonného šéfa hráčské unie Steva. Nic konkrétního však jejich hovor nepřinesl.

V pondělí nastane 100. den výluky NHL, která začala 15. září po vypršení staré kolektivní smlouvy. Vedení soutěže tento týden odvolalo všechny duely do 14. ledna a základní část tak přišla o více než polovinu zápasů. V polovině ledna bude s největší pravděpodobností poslední šance zachránit alespoň zbytek sezony, neboť komisionář NHL Gary Bettman nechce kratší ročník než 48 utkání.

Posun může teoreticky přinést krok hokejistů, kteří v pátek dali souhlas k rozpuštění hráčské unie. Výkonný výbor NHLPA musí rozhodnout, zda toto právo uplatní. K podobnému kroku se loni odhodlali basketbalisté a hráči amerického fotbalu při svých pracovních sporech s NBA a NFL, což nakonec vedlo mezi oběma tábory k dohodě a záchraně sezony.

Reklama

Související témata: