Hlavní obsah

Hvězdy NHL nastoupí také v Plzni!

PRAHA

Turné hokejových hvězd NHL po Evropě bude přece jen mít jednu zastávku také v České republice. V pondělí 13. prosince se zámořský výběr představí v Plzni, kde změří síly s místním extraligovým klubem. Zápas nahradí v desetidílném programu duel, který se měl konat v Bratislavě. Z projektu totiž odstoupila společnost Arena Servis, hlavní partner slovenské extraligy.

Článek

"Po třech týdnech jednání Arena po konzultacích se společností Pro Hokej od projektu odstoupila. Jako důvod uvedla množství změn v sestavě výběru NHL v průběhu jednání a obavy o nižší kvalitu zápasu," citoval slovenský internetový server pravda.sk manažera Alfonse Jucka, který vedl jednání s pořadatelskou společností IMG.

Až poté se do jednání zapojila i česká strana, kterou zastupuje manažer Tomáš Petera. Ten oslovil několik klubů a zájem nakonec projevila Plzeň. Prezident západočeského týmu Tomáš Král dnes na oficiálních klubových stránkách potvrdil, že se exhibice v Plzni opravdu v průběhu reprezentační přestávky uskuteční.

"Domnívám se, že je to mimořádná událost, která se již nikdy nemusí opakovat. O akci byl velký zájem i ze zahraničí, jsem ale velmi rád, že se nám podařilo získat tuto akci pro Plzeň," řekl Král. Zveřejnit další detaily dohody chce až v příštím týdnu, kdy bude vše smluvně dojednáno.

Exhibice na Slovensku údajně za 300 tisíc dolarů

Ještě před čtyřiadvaceti hodinami se přitom zdálo, že hlavním problémem získání zápasu mohou být finanční podmínky zámořské strany. Za přidělení zápasu na Slovensko chtěli zástupci IMG údajně 300 000 dolarů.

Exhibiční turné zámořských hráčů by mělo začít 7. prosince v lotyšské metropoli Rize a poté pokračovat na dalších devíti stadionech. V dresu světových hvězd by se měla podle záměrů pořadatelů představit i řada českých hráčů v čele s brankářem Dominikem Haškem, obráncem Pavlem Kubinou či útočníky Robertem Langem a Jaromírem Jágrem. Na střídačce týmu by poté měl jako asistent trenéra působit i střelec rozhodujícího gólu ve finále olympijských her v Naganu Petr Svoboda.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články