Hlavní obsah

Už jsem byl smířený, že sezónu dohraju v Evropě, přiznal Chára

Praha

Už jen z prostorů pro VIP hosty sledoval dnešní zápas hokejistů Lva Praha v Kontinentální lize proti Jekatěrinburgu obránce Zdeno Chára. Kapitán Bostonu dostal od vedení amerického týmu pokyn, aby poté, co se v zámoří dohodlo vedení NHL s hráčskou asociací na podmínkách nové kolektivní smlouvy, už nehrál. Slovenský bek se tak nemohl rozloučit s fanoušky na ledě, jak si původně přál.

Foto: Jan Koller, ČTK

Bývalý kapitán Lva Praha Zdeno Chára.

Článek

"Dostal jsem pokyn nehrát a musím to respektovat. Chtěl jsem se rozloučit s fanoušky na ledě. Když ale přijde rozhodnutí z vedení, tak ho musíte respektovat. Tak to je," řekl Chára novinářům. Za Lva tak odehrál 25 zápasů, ve kterých nasbíral deset kanadských bodů za čtyři góly a šest asistencí.

Pětatřicetiletý obránce přiznal, že už moc nevěřil, že výluka NHL skončí a zkrácená sezóna se odehraje. "Ze začátku jsme věřil, že se bude hrát, ale pak už jsem byl smířený s tím, že sezónu dohraju v Evropě. Nevypadalo to dobře. I když se pak vrátili k jednání, tak tam pořád byly nějaké překážky. Nakonec ale našli cestu a kompromisy," uvedl Chára. "Bylo to dlouhé čekání. Když jsme se to ale dozvěděli, tak jsme všichni svým způsobem rádi," řekl.

Chára do USA odletí do tří dnů

Vítěz Stanleyova poháru z roku 2011 je připraven na to, že nyní jej čeká náročný program. "Tréninkový kemp začne brzy. Během několika dní se všichni budeme muset přesunout do Ameriky a začít přípravu na sezónu," řekl Chára, který ještě neví, kdy do Bostonu odletí. "Určitě to bude během dvou tří dnů," podotkl.

Chára je jedním z řady hráčů Bostonu, kteří při výluce NHL působili v Evropě. Na začátku sezóny by tak Bruins měli mít výhodu. "Je možné, že rozehranost se projeví. Hráči, kteří byli zaběhnutí v soutěžích a tréninkových procesech, tak budou mít dobrou herní kondici a budou více připraveni než ti, kteří neměli angažmá. V konečném důsledku je to ale o celém týmu. Ne jen o individualitách. Pokud tým měl více hráčů někde v Evropě, ostatním to pomůže," uvažoval Chára.

Na druhou stranu všechny v zámoří čeká náročný program. Základní část bude hodně zhuštěná. "Zkrácená sezóna bude velmi náročná. Navíc se všichni budou snažit udělat co nejvíce zajímavý zápasový program pro fanoušky. Bude to husté, co se týká zápasů, a náročné fyzicky," uvedl Chára, který chce i v zámoří sledovat výsledky Lva. "Je to klub, který jsem si oblíbil, a zvykl jsem si tady na zázemí, prostředí. Když člověk odchází v momentu, kdy se láme chléb mezi postupem a nepostupem do play-off, tak jim chcete pomoct a zůstat až do konce," dodal Chára.

Reklama

Související témata: