Hlavní obsah

Hokejisté jsou nadšení, že se v NHL konečně bude hrát

New York

Hvězdy NHL jsou nadšené, že se vedení ligy a hráčská asociace konečně dohodly na nové kolektivní smlouvě a slavná hokejová soutěž bude opět bavit fanoušky. Kvůli dlouhé nejistotě, zda se vůbec NHL ještě v této sezóně bude hrát, postupně mířili další hráči za angažmá v Evropě. Zvažovala to už i hlavní tvář NHL a kapitán Pittsburghu Sidney Crosby.

Foto: Paul Chiasson, ČTK/AP

O přesunu do Evropy uvažoval už i Sidney Crosby.

Článek

Crosby, který se osobně zúčastnil řady jednání mezi NHL a NHLPA, měl v neděli příjemný budíček, přestože to bylo v pět ráno. Spoluhráč Craig Adams mu přímo z místa dění v New Yorku zavolal, že výluka končí. "Jsem strašně šťastný," řekl Crosby deníku Pittsburgh Tribune-Review. "Byl to docela maratón. Věděl jsem, že se věci vyvíjejí dobře, když jsem šel spát, ale stejně jsme pořád nevěděl, co od toho očekávat."

Pětadvacetiletý Crosby vynechal za uplynulé dvě sezóny kvůli potížím s otřesem mozku celkem 101 utkání. Přiznal, že by odešel hrát Evropy, kdyby byla sezóna v NHL zrušena. Teď se místo toho může těšit na tréninkový kemp Penguins. "Zvažoval jsem to, bylo to dlouhé a těžké přemýšlení. Za poslední dva roky jsme moc nehrál a chybí mi to. Teď můžu hrát za Pittsburgh a to jsem chtěl celou dobu," uvedl Crosby.

Věří, že se fanoušci vrátí na stadióny

Věří, že fanoušci na hokej po ztracených měsících nezanevřou. "Doufejme, že se všichni vrátí na stadióny. Jejich podpora pro nás znamená strašně moc. Rozumím lidem, že jsou rozladění. Jen věřím, že jsou nadšení z této novinky, že se hokej vrací," dodal Crosby.

Jeho spoluhráč Jevgenij Malkin se vrací do Pittsburghu z Magnitogorsku. Za Metallurg nastoupil naposledy v neděli v Bratislavě proti Slovanu a v úterý v Praze proti Lvu už hrát nebude. „Pravděpodobně v pondělí poletím domů, abych se sbalil, a pak budu pokračovat do Pittsburghu," uvedl Malkin po nedělním utkání v Bratislavě

Nejproduktivnější a nejužitečnější hráč minulé sezóny NHL v Kontinentální lize zaznamenal v 37 zápasech 65 bodů za 23 branek a 42 asistencí. „Bude se mi odcházet těžko. Zvykl jsem si na mužstvo i na své rodné město. Odehrál jsem všechna utkání a myslím, že ne špatně. Nedá se nic dělat. Výluka skončila a já se vracím do Pittsburghu," dodal Malkin. KHL přichází i o další hvězdy Alexandra Ovečkina (Dynamo Moskva/Washington), Ilju Kovalčuka (Petrohrad/New Jersey), Pavla Dacjuka (CSKA Moskva/Detroit) a další.

Višňovský by rád zůstal na Slovanu

Zpět do NHL se nechce slovenskému obránci Ľubomíru Višňovskému, který hají barvy Slovanu Bratislava. „V noci jsem telefonoval s agentem, ten mluvil s generálním manažerem New York Islanders a všechno mu vysvětlil. I když jsem zatím odpověď neobdržel, mám jasno, co udělám. Zůstávám ve Slovanu a v úterý nastoupím proti Čeljabinsku," uvedl Višňovský. „Mám nabídku od vedení Slovanu, abych zůstal do konce sezóny. Vážně uvažuji, že zůstanu ve Slovanu. Potřebuji však souhlas Islanders, protože mám platný kontrakt," dodal po nedělním utkání.

Radost z konce výluky v NHL měl někdejší Jágrův spoluhráč Claude Giroux. "Je to úžasný den pro hokej," napsal v neděli na svém twitterovém účtu útočník Philadelphie, který strávil část sezóny v Eisbären Berlín. Bývalý spoluhráč Jaromíra Jágr, jenž ho při výluce lákal do Kladna, tak bude moci znovu prokazovat své kvality, které jej vynesly v minulé sezóně až na třetí místo produktivity soutěže.

Jeho sedmatřicetiletý finský spoluhráč Kimmo Timonen při výluce angažmá v Evropě nezvolil. "Jsem připravený hrát. Pořád jsme čekali a čekali, kdy sezóna začne a nakonec to byly dlouhé čtyři měsíce," prohlásil Timmonen.

Konečně! Napsal Brown

Na Twitteru reagovali i další hráči. "Konečně," napsal stroze a výstižně kapitán úřadujícího vítěze Stanleyova poháru Los Angeles Dustin Brown, který působil ve švýcarském Zugu. "Co bylo, bylo... Pojďme si užívat nejlepší sport na světě! Hokej je zpátky a já ho miluju," uvedl gólman New Yorku Rangers Henrik Lundqvist.

Reklama

Související témata: