Hlavní obsah

Plekanec zřejmě začátek přípravného kempu Montrealu nestihne

Kladno

Hokejový útočník Tomáš Plekanec je rád, že výluka NHL skončila a nejslavnější liga světa se opět rozběhne. Hráč Montrealu ale netuší, zda bude schopen do prvního zápasu Canadiens ve zkrácené základní části nastoupit. Už deset dní jej trápí blíže nespecifikované svalové zranění a nepočítá s tím, že bude schopen zapojit se od začátku do přípravy v kempu Montrealu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočníka Tomáše Plekance trápí svalové zranění.

Článek

"Lepší se to pomaleji, než jsem si myslel. Ještě to bude chvilku trvat. Není to ale nic vážného, což vím stoprocentně. To je dobré," řekl dnes Plekanec novinářům na kladenském zimním stadiónu. Na ledě s týmem Rytířů ale nebyl, rehabilitoval v kabině. "Na led bych chtěl jít v úterý, možná ale jen v teplákách. Uvidím, jak se budu cítit," uvedl třicetiletý centr.

Nikdo z vedení kanadského klubu prý ještě nezjišťoval, jaký je jeho zdravotní stav. "Možná se někdo bude zajímat více, až bude kolektivní smlouva oficiálně podepsaná," řekl Plekanec, který si v pondělí netroufl tipovat, zda by v případě startu NHL 19. ledna byl schopen hrát. "Nevím. Je to deset dní, co se mi to stalo. Párkrát jsem byl na ledě a není to ono. Ani z 80 procent bych to neviděl, že bych mohl hrát. Nechám tomu ještě tak čtyři pět dní, možná týden na odpočinek," prohlásil.

Kdy se přesune do Kanady, ještě neví. Záležet bude na tom, kdy kempy i celá soutěž začne. "V neděli mi psal jeden kluk, že by kempy mohly začít až v pondělí. To se mi ale zdá pozdě," uvedl Plekanec, jenž se za Atlantik přesune i s manželkou Lucií Vondráčkovou a synem.

Reklama

Související témata: