Hlavní obsah

Maggie už není chlupatá. Výluka v NHL skončila, Američanka si po 113 dnech oholila nohy

Praha

Výluka v zámořské NHL ji natolik vytočila, že zvolila svérázný druh protestu. Sedmnáctiletá studentka z amerického Ohia Maggie Wagnerová, jejíž srdce tluče pro Pittsburgh Penguins, se rozhodla, že si nebude holit nohy, dokud soutěž zase nezačne. Pomalu čtyři měsíce vydržela a teprve když v neděli výluka skončila, s velkou pompou si chlupaté nohy oholila. A celá rozradostnělá umístila snímky na Twitter.

Foto: Twitter

Mladá Američnka Maggie Wagnerová si na protest proti výluce v NHL 113 dní neholila nohy.

Článek

V zámoří se proti výluce v NHL protestovalo různě...  Někteří fanoušci prostě odmítali nosit dres svého milovaného klubu, jiní ze zloby a vzdoru nekupovali žádné suvenýry či zboží, jež se soutěží byť třeba jen vzdáleně souvisí.

Sedmnáctiletá  fanynka Pittsburgh Penguins Maggie Wagner zvolila ovšem hodně svérázný protest - 15. září ve 23:59 se totiž zapřísahala, že si nebude holit nohy, dokud se majitelé klubů a hráči nedohodnou a výluka neskončí.

„Chtěla jsem, aby lidi věděli, jak moc mě výluka štve," vysvětlovala na Twitteru i třeba v rozhovoru pro Yahoo! Sports a přiznávala, že by klidně volila stejnou formu protestu, jako hráč Phoenixu Paul Bissonnette. Tedy, kdyby jí rostly vousy a mohla si nechat narůst bradku jako on.

„To jsem nemohla, a proto jsem zvolila svůj protest. Prostě si neholím nohy," rozpovídala se o důvodech a dokonce slibovala, že šéfovi NHL Bettmanovi a zástupci hráčů Fehrovi pošle své chlupy, pokud by se nedohodli a letošní ročník NHL zrušili.

K podobnému protestu nakonec sahat nemusela, neboť v neděli k dohodě konečně došlo a výluka skončila. Maggie Wagnerová tak mohla po 113 dnech přistoupit k depilaci svých končetin. „Mám zase hladké nohy," libovala si Maggie a přidala na Twitter i fotografii oholených končetin.

Reklama

Související témata: