Hlavní obsah

Jágr je silný lídr, mám se od něj co učit, těší se na hvězdu kouč Dallasu

Dallas

Fanoušci NHL už netrpělivě očekávají odložený start nejprestižnější hokejové soutěže a už se nemohou dočkat, až znovu uvidí v akci hokejové hvězdy. V Dallasu především vyhlíží návrat legendy Jaromíra Jágra, a to nejen fanoušci, ale i kouč Glen Gulutzan.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jaromíra Jágra už se v Dallasu nemohou dočkat.

Článek

Poté, co si Gulutzan nesplnil ve své premiérové sezóně v NHL v roli hlavního trenéra cíl v podobě postupu do play-off, věří, že letos bude vše jinak. Už se těší, až dá dohromady schopnosti a zkušenosti ostřílených veteránů Jaromíra Jágra a Raye Whitneyho.

„Jágr i Whitney jsou oba nesmírně silní lídři, kteří budou mít určitě výrazný vliv na kabinu. Člověk se musí těšit na práci s takovými hráči. Už jenom, že je můžu sledovat a hodně se od nich naučit, stejně tak jako se oni můžou učit ode mě. Myslím si, že mít takové hokejisty, to může mít obrovský vliv na to, jak budeme reagovat a vystupovat jako tým," řekl kouč listu Dallas Morning News .

Majitele Kladna pasuje do role hlavního tahouna Dallasu ve své předpovědi před startem sezóny i kanadská TSN: „Největší jméno, které oblékne dres Stars, bude veterán Jaromír Jágr, jenž při svém návratu do NHL po třech letech v KHL udělal velký dojem, stal se lídrem Flyers a nasbíral 19 gólů a 54 bodů."

Na kemp pojede nejspíš i Faksa

O podobě zkrácených přípravných kempů se v NHL zatím diskutuje, ale generální manažer Stars Joe Nieuwendyk už má jasno, že by na kemp rád pozval i juniora Radka Faksu z OHL, jenž nedávno vybojoval na MS do 20 let s Českou republikou páté místo. Ze stejné soutěže by ho měl mezi hvězdy NHL doprovodit k přípravě také Brett Ritchie.

„Vidím to jako velkou šanci pro ně, aby věděli, co je NHL zač, aby se poznali s hráči a věděli, jak vysoko si nastavit laťku. Myslím, že jim to pomůže, i když tady nakonec třeba stráví jen tři nebo čtyři dny," myslí si generální manažer.

Z farmy Dallasu, z týmu AHL Texas Stars, povolá kouč do kempu také útočníka Tomáše Vincoura. „Především chcete vzít hráče, kteří vám mohou pomoct nejvíce, ale potřebujete dát dohromady kompletní soupisku, i když víte, že ne všechny hráče můžete pak posílat na přesilovky. Bude to pro nás hodně rozhodování během krátkého času," uvědomuje si trenér Gulutzan.

Reklama

Související témata: