Hlavní obsah

Tréninkové kempy klubů NHL by měly začít v neděli

New York

Nová kolektivní smlouva mezi NHL a hráčskou asociací by podle zástupce komisionáře zámořské soutěže Billa Dalyho měla být ratifikována v sobotu. O den později by kluby měly odstartovat tréninkové kempy a poté začít zkrácená sezóna s 48 zápasy.

Foto: Jeff McIntosh, ČTK/AP

Kabiny týmů v NHL brzy ožijí obvyklým ruchem

Článek

NHL byla ve výluce od 15. září, v neděli se však odbory a majitelé klubů po šestnáctihodinových rozhovorech dohodli na podmínkách nového kontraktu. O jeho schválení bude podle serveru tsn.ca ve středu na zasedání v New Yorku hlasovat rada guvernérů, hokejisty čeká rozhodování po internetu.

NHLPA se původně přela s majiteli klubů zejména o rozdělení výnosů z ligy, které v minulé sezoně činily 3,3 miliardy dolarů. V posledních dnech jednání se hlavní rozpory týkaly platového stropu, který by nakonec podle dohody měl ve druhém roce smlouvy činit 64,3 miliónu dolarů.

Obě strany se také dohodly, že rozdíly mezi platy v jednotlivých letech hráčské smlouvy mohou činit až 35 procent. Maximální délka kontraktů bude sedm let, v případě, že se hokejista upíše dosavadnímu klubu, ještě o rok víc. Součástí nové dohody není povolení startu hráčů z NHL na olympijském turnaji v Soči, předpokládá se ale, že hvězdy světového hokeje budou příští rok v Rusku hrát.

Reklama