Hlavní obsah

VIDEO: Jágr se vydal za oceán. Možná mě tu příští týden zase budete vítat, vtipkoval před odletem

Marek BurkertSport.czPrávo
Aktualizováno

Bílá čepice s kšiltem otočeným dozadu, velká taška s logem New York Rangers. Dnes před devátou ráno nabral Jaromír Jágr směr zámoří. Poprvé v životě si zahraje Západní konferenci NHL a v Dallasu už čtyřicetiletou posilu netrpělivě vyhlížejí. „Mám smíšené pocity, protože doma se mi hodně líbilo a navíc jsme hráli docela hezký hokej. Ale v NHL už mi moc zápasů nezbývá, jen 48 utkání. Pokud se teda nezraním...,“ tvrdil Jágr a jako první úkol si vytyčil rychle nabrat nějaká kila.

Jaromír Jágr odletá do zámoříVideo: Sport.cz

 
Článek

Když se hrála zkrácená sezóna v roce 1995, tak jste vyhrál kanadské bodování...

To mi ale bylo dvaadvacet. A taky je to skoro před dvaceti lety.

Pomůže vám v NHL, že jste rozehraný?

Hlavně ze začátku to může být výhoda. Ale rozehraní budou i ti, co museli hrát na farmě. Snad polovina hráčů NHL někde nastupovala. Takový rozdíl to zase nebude.

Měl jste z Dallasu nějaký ohlas na svou neplánovanou extraligovou rozlučku v zápase s Litvínovem?

Neměl, ani jsem žádnou nečekal. Kolektivní smlouva ještě není podepsaná, (komisionář NHL) Bettman ji nechával nejdřív podepsat majitelům a teď ji teprve budou schvalovat hráči. Může se stát, že ji neschválí a za týden jsem doma (směje se). A budete mě tu zase vítat.

Těšíte se na Dallas?

Letím do neznáma. V minulé sezóně jsme s Philadelphií proti nim odehráli jeden vítězný zápas, ale abych měl přehled, jací jsou tam hráči, nebo jakým hrají stylem, to vůbec ne. Bude záležet na začátku sezóny. Kdo se hned chytí, má velkou šanci. Budu mít maximálně týden na to abych se sehrál s ostatními, to není moc, ale nemůžu to změnit.

Berete to jako svou poslední sezónu v NHL?

Já hraju každý zápas jako poslední, ale je to pro mě motivace. Když budu hrát dobře a budu zdravý, tak můžu pokračovat

Určitě vás čeká o hodně kontaktnější hokej než v extralize.

Doma jsem nějaká kila shodil. Teď zase budu muset nabrat. V NHL je to i o tom přetlačování u mantinelu, soubojích jeden na jednoho. Přiberu!

Jak dlouho vám to bude trvat?

Tak co nejrychleji snad. Na dobrém začátku hodně záleží. V roce 1995 jsme ve zkrácené sezóně neměli v Pittsburghu moc kvalitní mužstvo, ale vyhráli jsme snad prvních deset zápasů. To už jsme věděli, že šance na play off je obrovská

Víte už, jaký budete mít v Dallasu program?

Ne. Přijedu, bude mě čekat auto a věřím tomu, že mě doveze na hotel (směje se). V neděli by měl začít tréninkový kemp. To je zatím všechno.

Takže budete bydlet v hotelu?

Těžko říct, musím se podívat, jaké jsou možnosti. Chtěl bych někam blízko k tréninkové hale.

V Dallasu bývá touhle dobou příjemných dvacet stupňů nad nulou.

No možný to je, koukal jsem na to.

Takže jste ani nebral zimní věci a nepřiplácel si 100 dolarů za nadváhu zavazadel jako Ondřej Pavelec, který mířil do Winnipegu?

Ten platil za svoji nadváhu, to je rozdíl (směje se). A možná že víc, než 100 dolarů....

Jaký je to pocit vydat se do zámoří sám, bez přítelkyně?

Nějaký rozdíl to je. Není to jednoduché, moc známých tam není. Doma jsem si zvykl na kamarády, na pohodu. Většinu času jsem trávil s rodiči. Je to změna, ale v životě jsou i horší věci.

Bude mít čas i na vaši facebookovou rodinu?

Já budu mít víc času, než si myslíte. Hraje se hodně zápasů během krátké doby, ale taky bude daleko míň tréninků než obvykle. Co si ale užijeme, to bude cestování ...

Reklama

Související témata: