Hlavní obsah

Obránce Martínek se v NHL dohodl na roční smlouvě s Islanders

New York

Hokejový obránce Radek Martínek se jako volný hráč dohodl v NHL na roční smlouvě s New Yorkem Islanders. Podle kanadské televizní stanice TSN si vydělá 600 tisíc dolarů. Šestatřicetiletý zadák se vrací do klubu, v němž strávil prakticky celou svou dosavadní zámořskou kariéru v letech 2001 až 2011. Pouze v uplynulém ročníku měl ve slavné soutěži jiné angažmá, když oblékal dres Columbusu, ale kvůli otřesu mozku stihl sehrát jen sedm utkání.

Foto: Milan Malíček, Právo

Obránce Islanders Radek Martínek na srazu české reprezentace.

Článek

Dvojnásobný mistr světa při výluce NHL krátce působil v mateřských Českých Budějovicích. Na přelomu září a října nastoupil ve čtyřech zápasech, v nichž si připsal dvě asistence. Pak se ale vrátil za rodinou do New Yorku.

Martínek má na kontě v NHL celkem 460 zápasů, z toho 453 za Islanders, a připsal si 104 bodů za 22 branek a 82 asistencí. V play off si zahrál devět utkání a zaznamenal jednu přihrávku. Islanders si jej vybrali v roce 1999 v osmém kole draftu jako celkově 228. hráče v pořadí.

Ostrované se v defenzivě musejí obejít bez slovenského obránce Ľubomíra Višňovského, který se rozhodl i přes ukončení výluky NHL setrvat v Kontinentální lize v dresu Slovanu Bratislava.

Reklama