Hlavní obsah

Klíče od haly už mám, vtipkoval Jágr na tréninku Dallasu

Dallas/Praha

Mantinely tréninkové haly v texaském Euless obsypali o víkendu příznivci hokejistů Dallasu. Středem pozornosti nebyl nikdo jiný než Jaromír Jágr, který se po patnáctihodinovém letu přijel poprvé sklouznout se spoluhráči z týmu Stars.

Foto: Sport.cz

Jaromír Jágr je v pohodě. Zámořským novinářům tvrdil, že tyto klíče jsou od haly Dallasu.

Článek

Hráčská asociace NHL v sobotu ratifikovala poměrem hlasů 667 ku 12 novou kolektivní smlouvu a startu zkrácené osmačtyřicetizápasové sezóny NHL už tedy nic nebrání. Rozběhne se 19. ledna a v každém z následujících 99 dnů se odehraje alespoň jedno utkání. Celkem to bude 720 zápasů.

Těžký úvod Dallasu: z 15 zápasů desetkrát venku

Program je strašidelně našlapaný a čtyřicetiletý Jágr si to moc dobře uvědomuje. „Hrajeme spoustu zápasů ve dvou dnech po sobě, z prvních jedenácti dnů nastupujeme sedmkrát, to nebude sranda." Přitom dobrému startu do sezóny přikládá česká legenda mimořádný význam. Jenže rozpis sezóny posílá jeho tým v prvních patnácti zápasech hned desetkrát na led soupeře!

Poprvé v kariéře nastoupí legendární český forvard za tým Západní konference a potenciální parťáky, kteří s ním budou hrát v jednom útoku, prakticky nezná, i když novináři už mu předhazovali jména jako Benn a Eriksson.

„Loni s Philadelphií jsme proti Dallasu odehráli jeden zápas. Určitě je tu víc hokejistů, kteří jsou dobří," prohlásil Jágr, který si jako první cíl vytyčil postup do play off, jenž hráčům Stars čtyřikrát po sobě unikl. „Dostat se do závodu o Stanley Cup je náš velký cíl. A já nechci zklamat lidi, kteří mi věří," dodal.

Důležitá data sezóny NHL:
19. ledna: Startuje se zostra třinácti zápasy. Domácí premiéru v dresu Dallasu si Jaromír Jágr odbyde proti Phoenixu se čtyřmi Čechy v sestavě (Hanzal, Klesla, Z. Michálek, Vrbata). Loňští šampióni z Los Angeles zahajují proti vítězům z roku 2010 Chicagu.
8. února: První z pěti duelů Jágra proti Selännemu z Anaheimu. V historické tabulce střelců NHL je dělí jen dvě trefy ve prospěch české legendy (665:663).
27. dubna: Končí základní část.
30. dubna: Začíná play off.
28. června: Nejzazší termín, kdy bude znám vítěz Stanley Cupu.

Ve Philadelphii měl Jágr volný přístup do centra Flyers ve Voorhees. Klidně o půlnoci si tam zajel a třeba půlhodiny sám, nebo i v doprovodu spoluhráčů trénoval. „Já jsem stará škola a mám rád, když není moc volna, ale zápasy se střídají s tréninky." Když se ho dallaští novináři ptali, zda už vyfasoval klíče i od tréninkové haly Stars, vytáhl hned klíče z kapsy kalhot a rozesmál nejen sebe. „Ale to si jen dělám srandu," vysvětloval.

Program, který na Jágra čeká v základní části, individuálnímu tréninku totiž moc nakloněn nebude. „Je fajn, když můžete makat, kdy potřebujete. Doma v Kladně jsem to praktikoval a fungovalo to." Vzhledem k zeměpisné poloze Dallasu to ale mají Stars daleko i k divizním rivalům. Místo trénování tak přijde na řadu hlavně úmorné cestování. „Hrál jsem tři roky v Rusku a tam byl program co se týká létání mnohem horší. Navíc já mám výhodu, že jakmile letadlo odstartuje, usínám," uzavřel.

Reklama

Související témata: