Hlavní obsah

Gomez v Montrealu skončil, klub jej chce vyplatit ze smlouvy

Montreal

Angažmá hokejového útočníka Scotta Gomeze v Montrealu i přes platnou smlouvu skončilo. Vedení kanadského klubu se rozhodlo třiatřicetiletého hráče vyplatit z kontraktu, což se ale stane až v létě po této sezóně. Montreal tak Gomezovi do konce zkráceného ročníku NHL vyplatí mzdu ve výši 5,5 miliónu dolarů, za Canadiens ale hrát nebude.

Článek

Vedení Montrealu nechce riskovat, že by se dvojnásobný vítěz Stanley Cupu Gomez v sezóně zranil, vyplacení z kontraktu by pak bylo složitější. Snížit náklady na tým musí Canadiens s ohledem na podmínky nové kolektivní smlouvy. Bývalý hráč New Yorku Rangers a New Jersey Devils, který v NHL odehrál přes tisíc zápasů, tak doplatil na to, že s jeho výkony nebyli v Montrealu v minulých sezónách příliš spokojeni.

"Není to nic proti Scottu Gomezovi. Je to nejlepší věc pro budoucnost týmu," uvedl generální manažer Marc Bergevin. "Museli jsme to udělat s ohledem na platový strop a tohle je nejbezpečnější způsob, jak neriskovat jeho zranění. Proto jsme ho poslali domů," řekl Bergevin v neděli, kdy v Montrealu začal tréninkový kemp před sezónou. "Taková jsou pravidla a my podle nich hrajeme," dodal.

Podle nové kolektivní smlouvy mohou kluby vyplatit před příští sezónou dva hráče a jejich kontrakty se následně nebudou do platového stropu započítávat.

Americký reprezentant přišel do Montrealu v roce 2009 a výrazněji se mu dařilo jen v první sezóně, kdy v 97 zápasech včetně play off nasbíral 73 kanadských bodů za 14 branek a 59 asistencí. V minulém ročníku odehrál vinou zranění jen 38 duelů s bilancí dvou gólů a devíti asistencí. Pokud po sezóně skutečně dojde k jeho vyplacení ze smlouvy, dostane Gomez dalších 4,5 miliónu dolarů.

Reklama

Související témata: