Hlavní obsah

Hudler opustil kemp Calgary. Zemřel mu otec

Aktualizováno

Hokejový útočník Jiří Hudler opustil z rodinných důvodů přípravný kemp Calgary Flames a přiletěl do Česka. Podle klubového webu se devětadvacetiletá nová posila Flames vydala za otcem, který onemocněl a v pondělí byl hospitalizován. V noci na úterý však bývalý olomoucký obránce a dlouholetý vsetínský trenér Jiří Hudler st. dlouhé těžké nemoci v padesáti letech podlehl. Uvedly to oficiální internetové stránky VHK Vsetín.

Foto: Jeff McIntosh, ČTK/AP

Jiří Hudler opustil přípravný kemp Calgary.

Článek

"Dostal zprávu z domova, že jeho otec je nemocný a musel do nemocnice. Hokej je pro každého hokejistu důležitý, ale rodina je vždy na prvním místě," řekl serveru trenér Calgary Bob Hartley v době, kdy ještě netušil, jak je stav Hudlerova otce vážný.

Zatím není jasné, kdy se Hudler do Kanady vrátí. "V tuto chvíli to není důležité. Řekli jsme mu, ať se postará o svého tátu. Bude s námi v kontaktu," doplnil Hartley. Do nového ročníku vstoupí Flames v neděli doma proti San Jose.

Hudler podepsal loni v červenci s Calgary jako volný hráč čtyřletý kontrakt celkem na 16 miliónů dolarů. Dosud hrál v NHL jen za Detroit, s kterým v roce 2008 získal Stanleyův pohár.

Při výluce v této sezóně hrál krátce za Lva Praha v KHL a také v extraligovém Třinci.

Červenkova premiéra se odsouvá

S Flames netrénuje ani Roman Červenka. Při působení v dresu Lva Praha, kam se při výluce přesunul ze Slavie, byl kvůli krevní sraženině v noze mimo hru už od začátku prosince. Sedmadvacetiletý mistr světa z roku 2010 si bude muset na premiéru v NHL počkat, dokud mu lékaři nepovolí plnou zátěž. Vedení Calgary jej poslalo po skončení výluky na vyšetření ke specialistovi na hematologii v USA.

"Až přestane brát léky na ředění krve, bude moct začít trénovat. Do té doby nesmí riskovat zranění, aby se neříznul a nekrvácel. Stejně tak nesmí do soubojů, aby nedošlo k vnitřnímu krvácení," prohlásil generální manažer Jay Feaster. Červenka, který v Evropě zářil v dresu Slavie a pak dva roky v Omsku, se upsal Flames na rok za 3,775 miliónu dolarů.

Calgary chybí v tréninku kvůli problémům s třísly také ofenzivní hvězda Jarome Iginla a obránce Anton Babčuk, který si při působení v Donbassu Doněck v KHL poranil rameno.

Reklama

Související témata: