Hlavní obsah

Faksa si splnil sen, zahrál si v Dallasu s Jágrem. Teď se ale vrací do juniorského týmu

Dallas

Na juniorském MS si musel na medailové příčky nechat zajít chuť, krátce na to si ale český hokejista Radek Faksa splnil jiný sen, když byl povolán do přípravného kempu týmu NHL Dallasu Star, kde si mohl zahrát s Jaromírem Jágrem. Nyní se Faksa z kempu vrací do juniorské OHL do Kitcheneru. Devatenáctiletý útočník, jehož si Stars vybrali loni jako třináctku draftu, je ale za pětidenní zkušenost vděčný.

Foto: Sport.cz

Jaromír Jágr si v přípravě Dallasu zahrál s juniorem Radkem Faksou.

Článek

"Byla to skvělá zkušenost. Hodně jsem se za těch pět dnů naučil," řekl Faksa deníku The Dallas Morning News. Podle vedení Stars bude pro talentovaného českého forvarda přínosnější působit ještě v Kitcheneru, kde hrál už i v minulé sezoně.

Z kempu si odchovanec Opavy, který v mládežnických kategoriích působil také v Třinci, odváží cenný suvenýr. Nechal si podepsat dres od Jágra, který byl od malička jeho velký vzorem.

"Je neuvěřitelné, že jsem s ním mohl trénovat. Je to můj nejoblíbenější hráč a v Česku je hrdina. Je skvělé, že jsem se s ním mohl bavit a učit se od něj," doplnil Faksa, který si v dresu Kitcheneru v této sezoně připsal ve 30 zápasech 25 bodů za sedm branek a 18 asistencí.

Reklama

Související témata: