Hlavní obsah

Jágr píše z Dallasu: Po pohodě v české lize jsem se rychle probudil

Dallas/Praha
Aktualizováno

Start nejslavnější hokejové ligy světa se blíží, v kempech týmů NHL to po nekonečných 113 dnech výluky soutěže znovu tepe obvyklým rytmem. S novými spoluhráči v Dallasu polyká tréninkové dávky i česká hvězda týmu Jaromír Jágr, nejproduktivnější Evropan v historii soutěže. „Jen týden tréninku bez přípravného zápasu a zkrácená sezóna na 48 zápasů bude podle mého více boj než hra,“ tuší Jágr.

Foto: LM Otero, ČTK/AP

Jaromír Jágr v přípravném kempu diskutuje se spoluhráčem Stéphanem Robidasem.

Článek

„Nerozehranost a důležitost každého bodu to myslím ukáže," pokračuje čtyřicetiletý útočník v prvním příspěvku ze zámoří na svém oficiálním facebookovém účtu. Svoji misi v Dallasu, kam se přesunul z předchozího angažmá ve Philadelphii, zahájí Jágr v sobotu proti Phoenixu, tedy i proti krajanům Hanzalovi, Vrbatovi, Kleslovi a Zbyňku Michálkovi.

Majitel kladenských Rytířů během jednání v zámoří o nové podobě kolektivní smlouvy oblékal dres středočeského klubu a v tuzemsku vyvolal doslova hokejovou horečku: vyprodával stadióny a nalákal i rekordní návštěvu samostatné soutěže. Nyní je však před ním tvrdá zkouška, ve zkrácené sezóně NHL sehrají jednotlivé kluby v 99 dnech po 48 zápasech.

Jágr citoval Bolka Polívku

„Po pohodě, kterou jsem zažíval v české lize (tréninky a vše okolo našeho hokeje) jsem se rychle probudil," přiznal Jágr. „První tři dny byly hodně náročné a to jsem zvyklý na hodně. Zdravotní prohlídky, mítinky, dlouhé rozcvičky, dvouhodinový trénink, zase mítink, nácvik přesilovek, dlouhá posilovna, marketingové akce, rozhovory mně vzaly všechnu sílu a energii. Jak říkal Bolek Polívka: Každý den k večeru mně bylo tak špatně, že jsem neměl ani tužku:)"

Pro fanoušky, které na Facebooku oslovuje hokejová rodino, připravil už během pobytu v Česku několik příspěvků zaměřených například na rozvoj hokejových dovedností. Nyní dumá na tím, čím by na profilu přispěl ze zámoří.

"Co takhle, že bych skoro každý den popisoval dění v našem mužstvu a nezasvěceným tak ukázal, jak vypadá zkrácená sezóna v NHL," navrhuje. „Co si o tom myslíte? Je to dobrej nápad, je to špatnej nápad nebo jakej to je vlastně nápad?:):)"

Reklama

Související témata: