Hlavní obsah

Gomez a Redden se stali v NHL nechráněnými volnými hráči

New York

Hokejový útočník Scott Gomez z Montrealu a obránce Wade Redden z New Yorku Rangers se stali v NHL nechráněnými volnými hráči. Jejich kluby je nejdříve zařadily na listinu volných hráčů, odkud si nikdo nevybral, a podle předpokladů sáhly k vyplacení jejich lukrativních kontraktů.

Foto: Gene J. Puskar, ČTK/AP

Útočník Montrealu Scott Gomez (vlevo).

Článek

Oba měli ještě na dva roky kontrakt celkem na 10 miliónů dolarů, z něhož jim dosavadní zaměstnavatelé vyplatí během čtyř let dvě třetiny. Gomez i Redden si mohou hledat v NHL nové angažmá.

Třiatřicetiletý Gomez uzavřel v roce 2007 po předchozím působení v New Jersey jako volný hráč sedmiletou smlouvu na 51,5 miliónu dolarů s New Yorkem Rangers. O dva roky později byl vyměněn do Montrealu.

V minulé sezóně Gomez vinou zranění odehrál za Canadiens jen 38 utkání a připsal si 11 bodů za dvě branky a devět asistencí. Při výluce v NHL hrál v celku Alasca Aces a připsal si v 11 duelech šest tref a sedm přihrávek.

Místo kempu ho poslal domů

Generální manažer Montrealu Marc Bergevin ho místo kempu poslal domů, aby se ve zkrácené sezóně nezranil a mohl být po jejím skončení vyplacen ze smlouvy. Následně se po dohodě NHL a NHLPA změnila pravidla, aby hráči v Gomezově situaci mohli hledat angažmá hned.

Pětatřicetiletý Redden po skončení angažmá v Ottawě uzavřel s Rangers šestiletý kontrakt na 39 miliónů dolarů. Už uplynulé dvě sezóny strávil na farmě v nižší lize AHL, nejdříve v Hartfordu a pak v Connecticutu.

Reklama