Hlavní obsah

Slovák Višňovský se vrací do NHL, bude hrát za New York Islanders

Bratislava

Slovenský hokejový obránce Lubomír Višňovský (36) se rozhodl dodržet smlouvu s New York Islanders a vrací se do NHL. "Teď jsem doma především z rodinných důvodů. Jak se dořeší, vracím se za oceán," uvedl Višňovský v on-line diskusi s čtenáři serveru pluska.sk.

Foto: Profimedia.cz

Lubomír Višňovský naposledy v NHL oblékl dres Anaheimu, teď bude působit v New York Islanders.

Článek

Obránce chtěl dohrát sezónu ve Slovanu Bratislava, ale Ostrované s tím nesouhlasili. Po ukončení výluky vyžadoval klub okamžitý návrat Višňovského do NHL.

Zkušený obránce chtěl ještě nastoupit v úterý k utkání proti Lvu Praha, ale jeho start zastavilo v poslední možné chvíli vedení Kontinentální hokejové ligy (KHL), protože bez dohody s klubem na Long Islandu Višňovský v KHL působit nemůže. Následně už Višňovský necestoval se Slovanem ani na trip do Ruska.

Šestatřicetiletý hráč má do konce sezóny 2012/2013 platnou smlouvu s Islanders, kam přišel na začátku sezóny z Anaheimu. „Slovan a neskutečná atmosféra na zimním stadionu, jakou jsem nezažil ani v NHL, mi budou chybět," uvedl Višňovský. Obránce konstatoval, že v NHL a v KHL se hraje zcela jiným stylem. „V KHL je více volnosti a času na improvizaci, což v NHL neexistuje," dodal. Višňovský připustil, že svou kariéru chce ukončit ve Slovanu Bratislava.

Reklama