Hlavní obsah

Do Plzně přijede 22 hvězd z NHL

PLZEŇ

Dvaadvacet hráčů bude tvořit hvězdný tým NHL, který odehraje 13. prosince v Plzni exhibiční hokejové utkání s místním extraligovým klubem HC Lasselsberger. Soupisku zveřejnili v pátek organizátoři akce na tiskové besedě v Plzni. Už jen jména trojice brankařů jsou hokejovými pojmy - Martin Brodeur, Dominik Hašek a Tomáš Vokoun.

Foto: ČTK/AP

Jedním z brankářů výběru NHL bude i Martin Brodeur.

Článek

Sedmi obráncům vévodí  Rob Blake z Colorada Avalanche. Mezi útočníky jsou například Joe Thornton (Boston Bruins), Robert Lang  (Detroit) nebo Tony Amonte (Philadeplhia Flyers).

"Rozhodně půjdeme do utkání naplno. Kluci se chtějí na ledě předvést.  Chceme, aby padlo co nejvíce gólů, ale ne do naší sítě," říká Martin Straka, který povede plzeňský tým, který bude hrát ve stejné sestavě jako při extraligových zápasech.

Utkání začíná  v 19 hodin. Vstupenky se začaly prodávat v pátek ráno na plzeňském zimním stadiónu, k sezení za 1200 a k stání za 800 korun.

"Za první hodinu prodeje jsme z pokladny odvezli do banky 140 tisíc korun. To ukazuje, že zájem fanoušků je," řekl šéf klubu Tomáš Král. O nákladech na celou akci nechtěl hovořit.

Hokejisté přiletí z Ameriky 13. prosince do Prahy, kde se ubytují. "Původně nechtěli před zápasem trénovat, ale na poslední chvíli si rezervovali led," řekl Král.

Nominace týmu hvězd NHL
Brankáři
Martin Brodeur (New Jersey)
Dominik Hašek (Ottawa)
Tomáš Vokoun (Nashville)
Obránci
Rob Blake (Colorado)
John-Michael Liles (Colorado)
Robyn Regehr (Calgary)
Sean O'Donnell (Boston)
Mattias Norström (Los Angeles)
Pavel Kubina (Tampa Bay)
Útočníci
Anson Carter (Los Angeles)
Alexandre Daigle (Minnesota)
Tie Domi (Toronto)
Glen Murray (Boston)
Mats Sundin (Toronto, start zatím nepotvrzen)
Daniel Briere (Buffalo)
Tim Connolly (Buffalo)
Joe Thornton (Boston)
Petr Nedvěd (Edmonton)
Robert Lang (Detroit)
Petr Sýkora (Anaheim)
Tony Amonte (Philadelphia)

Reklama

Související témata: