Hlavní obsah

Hokejový útočník Dvořák skončil v NHL a míří do Davosu

Praha

Hokejový útočník Radek Dvořák bude působit ve švýcarské lize v dresu Davosu. Pětatřicetiletý trojnásobný mistr světa hrál naposledy v zámořské NHL za Dallas, v této sezóně ale do soutěžních zápasů nezasáhl. Dvořákovo nové angažmá potvrdil webu hokej.cz jeho zástupce Vladimír Vůjtek mladší.

Foto: Profimedia.cz

Radek Dvořák (vlevo) ještě v době, kdy oblékal dres Floridy.

Článek

"Pro Radka byla prioritou NHL, to je jasné. Obdržel nějaké nabídky, nicméně žádná z nich ho neuspokojila. Nechce hrát někde ve čtvrté pětce. Dostal několik nabídek z Evropy a nakonec se rozhodl pro Davos," uvedl Vůjtek, podle nějž svou roli hrála i osoba úspěšného trenéra Arna del Curta.

"Radka láká švýcarská liga. Ví, že Davos má kvalitní zázemí a podmínky pro hokej. Je to špičková organizace," doplnil Vůjtek.

K podobnému kroku se v minulých dnech rozhodl i další český útočník Petr Sýkora, který se také po skončení výluky NHL nedohodl s žádným zámořským klubem a nakonec zamířil do Bernu.

Rodák z Tábora Dvořák, který při výluce několik dnů trénoval s extraligovými Českými Budějovicemi, odehrál v NHL včetně play off 1230 zápasů s bilancí 221 branek a 363 asistencí. Hájil barvy Floridy, New Yorku Rangers, Edmontonu, St. Louis, Atlanty a Dallasu. V Evropě působil naposledy při předešlé výluce v sezóně 2004/05, kdy pomáhal Českým Budějovicím k postupu z první ligy do extraligy.

Reklama

Související témata: