Hlavní obsah

NHL čeká zřejmě rozhodující jednání

TORONTO

Příští čtvrtek se možná rozhodne o osudu zámořské NHL. Hráčská asociace NHLPA udělala vstřícný krok vůči vedení soutěže a navrhla na konec příštího týdne společnou schůzku v Torontu, komisionář ligy Gary Bettman nápad přijal. Hokej v zámoří vinou výluky přišel dosud o více než 300 zápasů i Utkání hvězd.

Foto: SPORT.cz s použitím REUTERS/Chip East a ČTK/AP

Komisionář NHL Gary Bettman (vlevo) a Bob Goodenow, šéf hráčské asociace. Ti dva se musejí dohodnout, aby soutěž začala.

Článek

Obě znesvářené strany se naposled oficiálně setkaly 9. září a o týden později majitelé klubů vyhlásili výluku. Aby se mohl odehrát stejně jako před deseti lety ročník NHL alespoň ve zkrácené formě, musí liga začít nejpozději v lednu. Podle expertů je přitom potřeba minimálně měsíc na přípravu rozběhnutí soutěže.

:. ANKETA
Věříte, že se zámořská NHL rozběhne? Hlasujte v anketě na konci článku.

Proto se zdá, že schůzka příští týden definitivně rozhodne o osudu této sezóny. "Tvrdě jsme pracovali na různých řešeních a věříme, že náš nový návrh pomůže k ukončení výluky majitelů a zahájení sezóny NHL," uvedl šéf NHLPA Bob Goodenow v prohlášení.

Výzva ke schůzce přišla jen pár hodin předtím, než se Bettman sešel s generálními manažery třiceti klubů na pracovní večeři, na níž se měly probírat především otázky spojené s přerušením nejslavnější hokejové soutěže.

Reklama