Hlavní obsah

Hokejový brankář Mrázek se vrátil z Detroitu na farmu

Detroit

Český hokejový brankář Petr Mrázek se po dvou týdnech v prvním týmu Detroitu vrací na farmu do Grand Rapids do nižší soutěže AHL. Jedenadvacetiletý Mrázek uvolnil místo v kádru švédskému gólmanovi Jonasu Gustavssonovi, který doléčil zranění třísel a na rozchytání nastoupil v jednom utkání v záložním týmu.

Foto: Jeff Roberson, ČTK/AP

Petr Mrázek v brance Detroitu.

Článek

Mrázek během Gustavssonovy absence kryl záda Jimmymu Howardovi a dostal příležitost ve dvou zápasech NHL. Bronzový medailista z loňského světového šampionátu debutoval ve slavné soutěži 7. února na ledě St. Louis, kde vychytal výhru 5:1 a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Pak nastoupil v neděli na hřišti Minnesoty a nezabránil porážce 2:3.

V AHL má nejlepší gólman loňského MS hráčů do 20 let v této sezóně na kontě z 25 utkání 16 výher. Drží si průměr 2,26 obdržené branky na zápas a úspěšnost zákroků 91,6 procenta.

Detroit jej draftoval v roce 2010 v pátém kole jako 141. hráče v pořadí. Mrázek přišel po třech letech strávených v juniorské OHL v celku Ottawa 67's na farmu a nejdříve na tři zápasy zamířil ještě o kategorii níže do ECHL do Toleda.

Aktuálně je v Detroitu trojkou. Krátce po Mrázkově debutu v NHL zařadil Detroit na listinu volných hráčů do té doby zraněného Joeyho MacDonalda, kterého následně získalo Calgary.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články