Hlavní obsah

Trenér Ruff končí v Buffalu, kde působil od roku 1997

Buffalo

Hokejový trenér Lindy Ruff byl po špatném vstupu Sabres do zkrácené sezony NHL odvolán z lavičky Buffala. Na té kouč, který v neděli oslavil třiapadesáté narozeniny, stál od sezóny 1997/98 a byl aktuálně nejdéle sloužícím trenérem v soutěži. Další podrobnosti změny na trenérském posutu klub zatím nezveřejnil.

Foto: Gary Wiepert, ČTK/AP

Hokejisté Buffala budou mít nového trenéra.

Článek

Buffalo v úterý prohrálo doma s Winnipegem 1:2 a se 13 body je poslední v Severovýchodní divizi a třetí nejhorší ve Východní konferenci. Ruff dovedl Sabres v roce 1999 do finále Stanleyova poháru a za sezónu 2005/06 získal Jack Adams Award pro nejlepšího trenéra NHL.

Vedl Buffalo celkem v 1065 zápasech NHL a byl jedním ze čtyř koučů spolu s Alem Arbourem (NY Islanders), Billym Reayem (Chicago) a současným trenérem Nashvillu Barrym Trotzem, kteří odkoučovali v jednom klubu přes tisíc zápasů. Buffalo dovedl celkem k 562 vítězstvím. Na kontě má bývalý útočník Sabres a New Yorku Rangers také 101 duelů v play off, v nichž přivedl tým k 57 výhrám.

Ruff byl aktuálně také druhým nejdéle působícím trenérem ze čtyř hlavních profesionálních soutěžích v Severní Americe (NFL amerického fotbalu, baseballová MLB, basketbalová NBA a NHL) po Greggu Popovichovi. Ten vede basketbalisty San Antonoa Spurs od sezony 1996/97. Od Ruffova nástupu na lavičku Buffala až do jeho odvolání proběhlo v NHL celkem 170 trenérských změn.

Reklama

Související témata: