Hlavní obsah

Stamkos byl vyhlášen první hvězdou měsíce února v NHL

New York

První hvězdou měsíce února v zámořské hokejové lize byl vyhlášen útočník Steven Stamkos z Tampy Bay. Na druhém místě skončil Sidney Crosby z Pittsburghu a třetí brankář Ray Emery z Chicaga. Nejlepším nováčkem se stal útočník Jonathan Huberdeau z Floridy.

Foto: Chris O´Meara, ČTK/AP

Hokejový útočník Steven Stamkos z Tampy Bay.

Článek

Třiadvacetiletý Stamkos si ve 20 duelech uplynulého měsíce připsal 20 bodů za deset branek a stejný počet přihrávek. Společně s Andrewem Laddem nastřílel v tomto období nejvíce gólů a byl třetím nejproduktivnějším hráčem. Mezi 16. a 26. únorem skóroval Stamkos v šesti zápasech za sebou a vytvořil nejdelší sérii sezony.

Únor zakončil Stamkos bilancí sedmi tref a stejného počtu asistencí v osmi duelech s alespoň jedním bodem v řadě. Celkem vede s 31 body produktivitu a se 14 trefami je nejlepším střelcem.

O dva roky starší Crosby byl nejlepší s 24 body a 18 asistencemi ze 14 utkání. Zaznamenal hned šest tříbodových zápasů. V NHL vládne s 22 přihrávkami z 21 utkání a v produktivitě je druhý.

Třicetiletý Emery v únoru v sedmi zápasech, v kterých nastoupil od začátku, vychytal sedm výher s průměrem 1,66 obdržené branky na zápas a úspěšností zákroků 94,1 procenta. Dvakrát si připsal čisté konto.

Na Voráčka se nedostalo

Nedostalo se na útočníka Jakuba Voráčka z Philadelhie, přestože byl s 21 body za sedm tref a 14 asistencí druhým nejproduktivnějším hráčem února.

Devatenáctiletý Huberdeau si ve 13 zápasech připsal šest branek a tři asistence. Zazářil především 21. února v duelu s Philadelphií, v němž přispěl k vítězství 5:2 dvě góly i asistencemi včetně vítězné trefy z trestného střílení. Vyrovnal tak bodový rekord nováčka v klubové historii Marka Parishe z roku 1998 (4+0) a Jesseho Belangera z roku 1994 (2+2).

Huberdeau, jenž se stal v roce 2011 trojkou draftu, je s osmi góly nejlepším střelcem mezi nováčky a se 13 body druhý v produktivitě.

Reklama