Hlavní obsah

Jágr potřebuje povzbudit! Osmašedesát Čechů fandilo v Dallasu hokejové legendě s číslem 68

Dallas

Čeští fanoušci hokejové legendy Jaromíra Jágra, kteří chtějí svůj idol vidět hrát na vlastní oči a ne jen při nočním televizním přenosu, to teď nemají zrovna lehké. Do Dallasu je to vzdušnou čarou cca 8500 kilometrů a cesta letadlem se při dvou mezipřistáních může protáhnout klidně na dvacet hodin. Přesto několik desítek fanatiků už tuto štreku za Jágrem absolvovalo. Našla se ale i velká skupina Čechů, která na zápasy, v nichž hraje číslo 68, mohla dorazit z nepoměrně kratší vzdálenosti. A také tak s chutí učinila.

Foto: archiv Ivany Walach

Početná skupina příznivců Jaromíra Jágra v American Airlines Areně.

Článek
Fotogalerie

Na sociální síti Meetup založila jedna z krajanek skupinu, jež sdružuje Čechy a Slováky, kteří žijí v Texasu, ať už v Dallasu nebo v blízkém Fort Worth. Přišla i s nápadem naplnit českými fanoušky jeden ze sektorů American Airlines Areny, kde hrají hokejisté Stars v čele s Jágrem svá utkání. „Domlouvalo se to asi měsíc dopředu, takže sehnat vstupenky do jedné sekce nebyl zase tak velký problém," popisovala Ivana Walach, která se celé akce účastnila.

Volba padla na 23. únor a duel, v němž Dallas hostil San Jose. Sektor 115 zaplavily české vlajky, čepice, šály. A pochopitelně čeští fanoušci, kterých se sešel symbolický počet 68... „Američané si nás fotili a točili na mobily. Bylo vidět, že se jim to líbí a nebála bych se říct, že nám tak trochu záviděli," popisovala Ivana Walach.

Texaští Češi měli i štěstí, že viděli Jágrův gól do sítě Sharks.. „Když jsme pak křičeli: Ještě jeden!, tak se k nám Američané přidávali, i když jim nebylo úplně jasné, co skandujeme, ale věděli, že fandíme Jágrovi a to jim stačilo. Oni ale sami takhle povzbuzovat neumí, prostě to neznají..."

Aby byl zážitek úplný, zašel po vítězství 3:1 mezi české příznivce i sám hokejový guru Jágr, ochotně se se všemi fotil a ještě si přivedl týmového parťáka z dallaské obrany Stephana Robidase. „Do play off bychom něco podobného rádi uskutečnili minimálně ještě jednou," řekla Ivana Walach. Nechcete se přidat?

Reklama

Související témata: