Hlavní obsah

Majitelé klubů chtějí podle Holíka zničit hráčskou asociaci

Lži a úskoky. To je podle útočníka New Yorku Rangers Roberta Holíka politika vedení zámořské NHL a majitelů klubů při jednáních s hráčskou NHLPA o zastavení výluky, která soutěž od poloviny září paralyzuje. Podle forvarda nejbohatšího klubu v lize je snaha vedení zřejmá: stávající asociaci hráčů zničit.

Foto: www.newyorkrangers.de

Letošní NHL už vinou výluky přišla o více než 400 zápasů.

Článek

Holík se velmi kriticky otřel o vedení soutěže během víkendového rozhovoru pro deník New York Post. "Lži, ty jdou lidem z vedení velice dobře. Majitelé i vedení soutěže krmí veřejnost neustále nepravdami a prosazují jen svou politiku," uvedl třiatřicetiletý útočník.

"Při komplexním pohledu na celý problém mi začíná být jasné, o co jde. Veškerá snaha má vést k odstavení hráčské asociace a začátku soutěže s úplně novými hráči," dodal Holík.

Vedení NHL se v úterý opět sešlo v Torontu se zástupci NHLPA, aby projednali navrhované snížení platů hokejistů o čtyřiadvacet procent. Podle zámořských médií ovšem ani tentokrát k dohodě nedojde a vedení soutěže plán, který by podle NHLPA ušetřil nejméně 500 miliónů dolarů plus dalších 500 miliónů na dalších opatřeních, smete ze stolu.

Reklama