Hlavní obsah

Hokejový obránce Šustr opustil univerzitu a čeká na nabídky z NHL

Omaha

Český hokejový obránce Andrej Šustr se rozhodl opustit univerzitu Nebraska-Omaha a jako volný hráč chce podepsat smlouvu v NHL. Dvaadvacetiletý plzeňský odchovanec se tak rozhodl po skončení sezóny pro celek Nebraska Omaha Mavericks ve WCHA. O jeho služby se podle zámořských médií údajně zajímá hlavně Philadelphia, Tampa Bay, Pittsburgh, Vancouver, Detroit, Los Angeles a Ottawa.

Foto: Sport.cz

Hokejový obránce Andrej Šustr

Článek

Šustr je považován za jednoho z nejžádanějšího volných hráčů, kteří působí v této sezóně na vysokých školách. Minulý měsíc byl v žebříčku hráčů z WCHA/CCHA druhý za americkým obráncem Danem DeKeyserem z univerzitního týmu Západního Michiganu.

Po vyřazení Mavericks s týmem Minnesota State se Šustr rozhodl, že na univerzitě končí a nyní si může vybírat z nabídek z NHL. V Severní Americe působí od roku 2008. Tehdy odešel z juniorského týmu Plzně do celku Kenai River Brown Bears do juniorské NAHL.

Účastník mistrovství světa hráčů do dvaceti let v Kanadě z roku 2010 pak následující sezonu působil v týmu Youngstown Phantoms v USHL. Na univerzitě Nebraska-Omaha je od roku 2010. V této sezóně si připsal ve 39 zápasech 25 bodů za devět branek a 16 asistencí.

Reklama