Hlavní obsah

Kovaljov po epizodním návratu do NHL skončil s hokejem

Ruský útočník Alexej Kovaljov ukončil hokejovou kariéru. Vítěz Stanleyova poháru s New York Rangers z roku 1994 podepsal v lednu smlouvu s Floridou, ale odehrál za tým jen 14 zápasů. Naposledy v NHL nastoupil při porážce s Pittsburgem 22. února, dva dny před svými 40. narozeninami. Před dalším utkáním se od týmu odpojil.

Foto: Profimedia.cz

Ruský hokejista Alexej Kovaljov ještě v dresu Tučňáků z Pittsburghu.

Článek

Kvůli jeho zásluhám ho vedení Panthers nenabídlo dalším klubům na seznam nechráněných hráčů a zůstal na soupisce. Nicméně v tomto týdnu podle generálního manažera Dalea Tallona Kovaljov oficiálně ukončil kariéru.

Kovaljov se letos vrátil do NHL po sezóně strávené v KHL v dresu Atlantu Mytišči. Uspěl v tréninkovém kempu Floridy a podepsal roční kontrakt na milión dolarů s bonusy za odehrané zápasy. Hned v úvodním utkání zkráceného ročníku se proti Carolině blýskl gólem a dvěma asistencemi. V dalších 13 zápasech ale přidal jen branku a přihrávku.

"Jsem rád za ten měsíc, co jsem s ním mohl pracovat. Je to příkladný profesionál, dával do toho všechno," uvedl trenér Floridy Kevin Dineen.

V NHL si Kovaljov zahrál v 19 sezónách. Oblékal také dres New Yorku Rangers, Pittsburghu, Montrealu a Ottawy. Celkem odehrál 1316 zápasů a nasbíral 1029 bodů za 430 branek a 599 asistencí. V play off přidal v 123 utkáních 100 bodů (45+55).

Reklama

Související témata: