Hlavní obsah

Pittsburgh získal útočníka Morrowa a obránce Murrayho

Aktualizováno

Hokejisté Pittsburghu získali dvě zkušené posily pro play off NHL. Vedoucí tým Východní konference, jenž v neděli prodloužil vítěznou sérii na 12 zápasů, angažoval útočníka Brendena Morrowa z Dallasu a obránce Douglase Murrayho ze San Jose.

Foto: Mike Stone, Reuters

Brenden Morrow v dresu Dallasu (vpravo).

Článek

Čtyřiatřicetiletého kapitána Stars Morrowa získal Pittsburgh za nadějného obránce Joea Morrowa, jenž s ním není spřízněn. Aktuálně nahradí v útoku ruskou hvězdu Jevgenije Malkina, jenž kvůli blíže nespecifikovanému zranění v horní polovině těla už dva týdny nehraje.

Brenden Morrow, jenž byl do NHL draftován v roce 1997, strávil celou svou dosavadní kariéru v Dallasu. V této sezóně si v 29 zápasech připsal jedenáct bodů za šest gólů a pět asistencí, vedení Pittsburghu ale věří, že v jejich týmu ožije.

Obranu Penguins vyztuží třiatřicetiletý Švéd Murray, jehož Pittsburgh získal za výběr v druhém kole letošního draftu i toho v roce 2014. Stejně jako Morrowovi i účastníkovi MS 2008 a ZOH 2010 Murraymu končí po sezoně smlouva a stane se volným hráčem. V NHL hrál zatím pouze za San Jose, na kontě má celkem 451 duelů.

Reklama

Související témata: