Hlavní obsah

Červenka odpovídá na dotazy zámořských novinářů česky, na překlad má tlumočníka Hudlera

Většině konverzace v angličtině sice rozumí, na mluvení si však Roman Červenka při své premiérové sezóně v NHL ještě netroufá. A tak zámořští novináři zažili po výhře Calgary 3:2 nad St. Louis hodně netradiční rozhovor. Červenka, který k triumfu přispěl dvěma góly, odpovídal na dotazy v češtině, do angličtiny to za něj tlumočil jeho spoluhráč Jiří Hudler.

Foto: Todd Korol, Reuters

Útočník Calgary Flames Roman Červenka se raduje se spoluhráčem Dennisem Widemanem ze vstřelení prvního gólu proti St. Louis Blues.

Článek

Červenka v březnu ztratil svou pevnou pozici v mužstvu Flames, na ledě dostával méně prostoru než na začátku sezóny, třikrát se dokonce nevešel ani do sestavy a putoval na tribunu. Teď se však zdá, že by se znovu mohl stát platným hráčem Plamenů.

V pátek v Columbusu strávil na ledě přes sedmnáct minut, v neděli jej kouč Bob Hartley zařadil do druhého útoku po bok krajana Jiřího Hudlera a sedmadvacetiletý útočník mu to splatil dvěma góly. Server nhl.com za to Červenku vyhlásil nejlepším hráčem všech nedělních zápasů.

Bylo jasné, že tohle představení se bez pozápasového rozhovoru neobejde. A také že ne. Červenka, jenž se ještě na rozhovory v angličtině necítí, to vyřešil šalamounsky. Zámořským reportérům odpovídal v češtině, do angličtiny vše tlumočil vedle stojící Jiří Hudler.

Co mi říkal Jágr, je secret, smál se Červenka

„Určitě je to příjemné a jsem rád, že jsem se po delší době zase dostal do hry a samozřejmě i za góly, které dnes pomohly k vítězství," začal rozhovor Červenka a když domluvil, novinářům už začaly cukat koutky. „Pamatujete si ještě, co říkal?" vyzvídali u Hudlera. Ten pokýval a dal se do překládání.

„Byl to váš nejpovedenější zápas v NHL?" přilétl další dotaz. „Asi jo... Zatím jsem moc gólů a bodů nedal, takže dá se říct, že to byl dneska můj nejlepší zápas," vypálil Červenka ještě předtím, než mu Hudler stačil otázku přeložit a potvrdil tak, že anglicky rozumí.

Zámořským novinářům rovněž neušlo, že v minulém týdnu při zápase v Dallasu strávil Červenka na střídačce několik minut v rozhovoru s hvězdou Stars a svým bývalým spoluhráčem z ruského Omsku Jaromírem Jágrem. „Co jsme si říkali? Bavili jsme se o hokeji, nic speciálního mi neříkal. Řekni, že je to secret (tajné)," vybízel Hudlera a všichni se znovu začali hlasitě smát.

Reklama

Související témata: