Hlavní obsah

Hurikáni se znovu nedočkali výhry. Zápas v Torontu ztratili v závěrečných pěti minutách

Toronto

Hokejisté Caroliny pokračují v zámořské NHL ve výsledkové krizi. Sérii porážek neukončili ani v Torontu. Zápas přitom měli velmi dobře rozehraný. Ještě v 54. minutě drželi těsný náskok, poté však čtyřikrát inkasovali a posedmé v řadě odešli z ledu se sklopenými hlavami. Český útočník Jiří Tlustý ve službách Hurricanes v utkání nebodoval.

Foto: Mark Blinch, Reuters

Hokejisté Toronta (vzadu) se radují ze vstřelení gólu do sítě Caroliny. Vpředu zklamaní hráči Hurricanes. Zleva Eric Staal a Joe Corvo.

Článek

Maple Leafs vedli v polovině utkání již 2:0 a navíc měli výhodu přesilové hry. V oslabení však ujel Eric Staal a vypadalo to, že se karta obrací. Zvlášť když na konci prostřední dvacetiminutovky Sjomin vyrovnal a v úvodu třetí části Jordan Staal otočil stav.

Jenže v 55. minutě se domácím naskytla výhoda přesilové hry. Oslabení sice Hurricanes ubránili, brzy po návratu vyloučeného Staala na led však inkasovali. Javorovým listům pomohlo i štěstí, Sjomin zlomil hokejku a Phaneuf od modré rozvlnil síť. V ten okamžik došlo k dalšímu obratu. O necelé dvě minuty později totiž Lupul za vlastní brankou získal puk, nádherně projel po křídle až před brankáře Peterse a zasunul puk k bližší tyči.

Carolina se pak zoufale snažila vyrovnat, což se ji ale nepodařilo. Naopak dvoubodový zisk pojistili domácím do prázdné klece při power play McClement a Kuljomin.

Trenér Toronta Randy Carlyle po utkání nešetřil úsměvy. "Od okamžiku, kdy jsme v přesilovce nastřelili břevno a inkasovali třetí gól, nám vše vycházelo. Sjomin navíc zlomil při vyrovnávací brance hokejku a odpočatý Lupul vstřelil krásnou branku," pochvaloval si.

Carolina ztrácí na play off tři body

V šatně Caroliny naopak panovala pochmurná nálada. Hurricanes potřebují nutně body. Na dvojici newyorských klubů Rangers a Islanders, které bojují o poslední postupovou osmou příčku, má Carolina ztrátu tří bodů. S výsledkem proto nebylo spokojeno ani pravé křídlo prvního útoku hostů Jiří Tlustý. Pětadvacetiletý forvard litoval toho, že se mu návrat do Toronta na rozdíl od minulého duelu tentokrát nepodařil.

Oproti loňským sezónám hraje Tlustý v letošním ročníku v první formaci se Sjominem a Staalem, což mu pomáhá při bodování. V této sezóně již vstřelil 14 branek, což je s Jaromírem Jágrem a Jakubem Voráčkem nejvíc ze všech českých hráčů v zámořské soutěži, navíc má na kontě i devět asistencí.

Největší změnou oproti loňským sezónám je, že si věří. Navíc má důvěru trenéra Kirka Mullera, který ho staví i na přesilovky.

Tlustý by byl v případě neúčasti Caroliny v play off volný pro mistrovství světa ve Švédsku a Finsku. O šampionátu však kladenský odchovanec zatím nepřemýšlí, soustředí se na nejbližší budoucnost, zejména na duely ve Winnipegu a Montrealu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články