Hlavní obsah

Návratu k Islanders se Višňovský vzpíral. Teď s nimi podepsal novou smlouvu

Slovenský hokejový obránce Ľubomír Višňovský bude i v příštích dvou sezónách NHL hájit barvy New Yorku Islanders. Šestatřicetiletý zadák, který se mohl stát po tomto ročníku nechráněným volným hráčem, se dohodl s Ostrovany na nové dvouleté smlouvě celkem na 9,5 milionu dolarů. V kontraktu je i klauzule, že nesmí být bez svého souhlasu vyměněn do jiného klubu.

Foto: Seth Wenig, ČTK/AP

Přes spory kvůli návratu ze Slovanu Bratislava se zdá, že se Višňovský (vlevo) v New Yorku usadí na delší dobu.

Článek

Višňovského získali Islanders loni v červnu z Anaheimu výměnou za právo výběru v druhém kole letošního draftu. Mistr světa z Göteborgu z roku 2002 ale s přestupem nesouhlasil a podal k arbitráži žádost o zrušení. Považoval totiž za stále platnou klauzuli ve smlouvě s Los Angeles z roku 2007, že nemůže být bez svého souhlasu trejdován. A to i přesto, že se mezitím stěhoval do Edmontonu a Anaheimu.

S tím u arbitráže neuspěl a po působení v Kontinentální lize v dresu Slovanu Bratislava při výluce NHL chtěl na Slovensku i z rodinných důvodů zůstat, ale nakonec se k týmu Islanders se zpožděním připojil. Ve 22 zápasech v této sezóně si připsal devět bodů za tři branky a šest asistencí.

Višňovskému po tomto ročníku skončí pětiletý kontrakt na 27 milionů dolarů. V NHL za Los Angeles, Edmonton, Anaheim a Islanders sehrál celkem 793 utkání a připsal si 459 bodů za 120 branek a 339 asistencí. V play off zaznamenal v 18 duelech čtyři přihrávky.

Reklama