Hlavní obsah

Kaberle na odchodu? Montreal nabídl českého obránce ostatním klubům NHL

Montreal

Montreal dal zkušeného hokejového obránce Tomáše Kaberleho k dispozici ostatním klubům NHL. Pětatřicetiletý Čech odehrál v této sezóně za Canadiens jen deset zápasů a naposledy se vešel do sestavy 5. března proti New York Islanders.

Foto: Profimedia.cz

Tomáš Kaberle v rozhovoru se slovenským brankářem Peterem Budajem.

Článek

Pokud si Kaberleho žádný klub nevybere, mohou ho Canadiens poslat na farmu do nižší AHL. Podle serveru kanadské televize TSN to vedení klubu nemusí udělat okamžitě, nicméně získá tuto možnost, pokud by potřebovalo ulevit platovému stropu pro případnou aktivitu na přestupním trhu před uzávěrkou výměn, jež je ve středu 3. dubna.

Kaberle je v současné době v druhém roce svého tříletého kontraktu, jenž mu zajišťuje příjem 4,25 miliónu dolarů ročně. V této sezóně však v dresu Montrealu příliš šancí nedostával, v deseti odehraných zápasech si připsal tři asistence.

Do magické tisícovky schází 16 zápasů

Mistr světa z roku 2005 a bronzový medailista z olympijských her 2006 strávil nejdelší část kariéry v Torontu, za které hrál téměř devět sezón do února 2011. Následně působil v Bostonu, s nímž se radoval ze zisku Stanley Cupu, a od další sezóny zakotvil v Carolině. Už po několika měsících se však stěhoval do Montrealu výměnou za krajana Jaroslava Špačka.

Kaberlemu chybí 16 zápasů do magické hranice 1000 odehraných utkání v NHL. V 984 duelech syn bývalého československého reprezentanta Františka Kaberleho a mladší bratr neméně úspěšného českého reprezentanta, jenž nosí stejné jméno, nasbíral 563 bodů za 87 gólů a 476 asistencí.

Na listinu nechtěných hráčů se před několika týdny dostal jiný zkušený český obránce Roman Hamrlík, jenž se pak přesunul z Washingtonu do New York Rangers.

Reklama