Hlavní obsah

Útočník Sullivan přestoupil z Phoenixu do New Jersey

Newark

Zkušený útočník Steve Sullivan posílil před koncem uzávěrky přestupů v NHL New Jersey. Devils získali osmatřicetiletého kanadského hokejistu z Phoenixu výměnou za právo výběru v sedmém kole letošního draftu. Jeho přestup bude potvrzen až po absolvování zdravotní prohlídky.

Foto: Paul Connors, ČTK/AP

Steve Sullivan (vpravo) ještě v dresu Phoenixu bojuje s Jarretem Stollem z Los Angeles.

Článek

Sullivan se vrací do klubu, který jej v roce 1994 draftoval v devátém kole. V dresu Devils se poprvé objevil v sezóně 1995/96, v únoru 1997 byl vyměněn do Toronta. V NHL hrál i za Chicago, Nashville a Pittsburgh, na kontě má 1002 zápasů, v nichž si připsal 742 bodů za 288 branek a 454 asistencí.

V play off zaznamenal v 50 utkáních 23 bodů za devět tref a 14 přihrávek, Stanleyův pohár dosud nezískal. V této sezóně v dresu Coyotes si připsal ve 33 zápasech 12 bodů za pět branek a sedm asistencí.

Phoenix také vyměnil Matthewa Lombardiho do Anaheimu za Brandona McMillana a dalšího útočníka Raffiho Torrese do San Jose za právo výběru ve třetím kole letošního draftu. Do San Jose přišel i bek Scott Hannan z Nashvillu za volbu v sedmém kole draftu.

Reklama

Související témata: