Hlavní obsah

J-A-G-R už je vyšitý, premiéra se blíží. Otráví Eliáš a spol. osmašedesátku i v Bostonu?

Praha/Boston

Šestá premiéra Jaromíra Jágra v zámořské NHL je na spadnutí. Legendární český forvard ve středu přiletěl do Bostonu, který bude po epizodě v Dallasu jeho další štací. Klubová švadlena už připravila pro Jágra dres s tradiční osmašedesátkou a celé město napjatě očekává, jak si povede v prvním utkání v týmu Medvědů proti New Jersey (od 01:00 SELČ), do něhož by měl podle představ kouče Clauda Juliena naskočit.

Foto: Sport.cz

Šikovné ruce švadleny tvoří dres Bruins pro Jaromíra Jágra.

Článek

„Nejsem velký fanda trejdů, protože se už s ohledem na svůj věk nerad stěhuji. Ale přicházím do skvělého týmu, což činí celou situaci značně jednodušší," řekl Jágr reportérovi bostonské stanice 7News, jemuž se podařilo českého hokejistu chytit po příletu na letišti. „Mančaft je tvrdý, silný. Disponuje čtyřmi řadami, které umějí dávat góly, což je podle mě přesně to, co potřebujete k zisku Stanley Cupu," poznamenal dvojnásobný vítěz nejslavnější hokejové trofeje, jehož šance na zisk třetího prstenu po trejdu výrazně stouply. Např. původně vypsaný kurs Tipsportu 68:1 se po potvrzení přestupu do Bruins změnil na 6,8:1.

S šestadvaceti body letos nejproduktivnější hráč Dallasu se teprve podruhé v kariéře musel smířit s přesunem do jiného týmu v průběhu sezóny. A bez okolků přiznal, že cítil v souvislosti s výměnou nepříjemný tlak. „Hodně silný tlak, samozřejmě. Na druhou stranu ale samozřejmě nejsem stejný kluk jako před patnácti lety. A fanouškům mohu rozhodně slíbit jedno: miluji tvrdou práci a budu se snažit ukázat všechno, co ve mně je," prohlásil Jágr.

V lajně se Seguinem a Marchandem?

Zatím velkou neznámou zůstává, jak se trenér Julien s přítomností nejlepšího evropského hráče v historii NHL popasuje a kam jej zařadí. Asi nikdo nečeká, že by Jágr rozbil elitní první řadu Lucic, Krejčí, Horton a podle bostonského Heraldu se rýsuje možnost, že by Jágr nastoupil na pravém křídle v útoku s centrem Tylerem Seguinem a levým forvardem Bradem Marchandem.

Jágrův příchod každopádně přišel Bruins vhod, protože na zatím nespecifikovanou dobu vypadl ze sestavy nejproduktivnější hráč Patrice Bergeron, který v úterním duelu s Ottawou utrpěl počtvrté v kariéře otřes mozku.

Velké očekávání před Jágrovou premiérou se dalo vystopovat nejen v Bostonu, ale také v New Jersey, které se ve zkrácené sezóně NHL dosud nemělo šanci s českou legendou potkat, protože týmy z Východní a Západní konference spolu nehrají. Strach ale rozhodně z kabiny Devils cítit nebyl. „Dokázali jsme mu pěkně otrávit život, když hrál ve Philadelphii, a stejné to snad bude i ve čtvrtek," shrnul bojovnou náladu Patrik Eliáš na klubovém twitteru.

Reklama

Související témata: