Hlavní obsah

Být ve dvaceti akčnější před brankou, mohl jsem dát o sto gólů víc, žertoval Jágr po vítězné trefě

Boston

Excelentní představení Jaromíra Jágra viděli hokejoví fanoušci v nočním zápase proti New Jersey. Jednačtyřicetiletý útočník při svém debutu v dresu Medvědů rozhodl o hubené výhře Bostonu 1:0, když se puk dostal za záda brankáře Martina Brodeura odrazem od Jágrovy brusle. „V pětadvaceti bych za takový gól rád nebyl, ale teď beru všechno,“ bavil Jágr zámořské novináře. Český útočník potvrdil, že se mu domácí premiéry v nových působištích daří - během své kariéry vyhrál i šestý duel a nasbíral impozantní skóre: šest gólů a stejný počet asistencí. Tři trefy z toho přitom byly vítězné.

Foto: Profimedia.cz

Jágr hned v prvním zápase za Boston řádil.

Článek
Fotogalerie

„Vážím si toho, i když někdy musíš mít hodně štěstí, abys dal gól. Myslím, že to je můj první gól bruslí, který jsem dal," cituje jednačtyřicetiletého útočníka oficiální klubový web Boston Bruins.

Jágrovi se v novém působišti vydařila i další premiéra na domácím ledě - v zámořské NHL během své bohaté kariéry ještě ani jednou neprohrál první zápas před vlastními fanoušky. Úspěšně debutoval v Pittsburghu v roce 1990, Washingtonu (2001), New Yorku Rangers (2004), Philadelphii (2011), letos v lednu v Dallasu a nyní také Bostonu (viz tabulka).

Domácí premiéry Jaromíra Jágra v NHL:
7.10.1990Pittsburgh - New Jersey 7:4(1+0)
6.10.2001Washington - New Jersey 6:1(1+1)
26.1.2004NY Rangers - Florida 5:2(1+2)
12.10.2011Philadelphia - Vancouver 5:4(0+1)
19.1.2013Dallas - Phoenix 4:3(2+2)
4.4.2013Boston - New Jersey 1:0(1+0)

Český hráč nastoupil v druhé formaci Bruins a při vítězné trefě jej na začátku druhé třetiny trefil kanadský spoluhráč Brad Marchand do brusle. „Věděl jsem, že přihrávka na mě přijde. Vždycky mi říkali, že se mám tlačit před branku a teď už je mi jasné proč. Kdybych to věděl ve dvaceti, mohl jsem nastřílet o stovku gólů více," uvedl dobře naladěný Jágr.

V prvním utkání za Medvědy odehrál 19 minut a 12 sekund, což bylo nejvíce ze všech útočníků Bruins. Během celého utkání si užíval skandování domácích příznivců. „Nevěděl jsem, že fanoušci tady hokej tak milují - byla to úplně jiná úroveň," narážel na předchozí, spíše komorní atmosféru v Dallasu.

Jágra po vítězné trefě pochválil i kouč Bostonu Claude Julien. „Hrál svou hru, prostě něco, na co jsme se těšili. Sice nedal nijak pohledný gól, ale jel přímo na branku a nenechal se nikam odtlačit. Svým přístupem je dobrým příkladem pro naše mladíky. Mohou se od něj hodně naučit, když vidí, co navzdory svému věku ještě dokáže," uvedl kanadský trenér.

Reklama

Související témata: