Hlavní obsah

OBRAZEM: Přišel, viděl, zvítězil. Jágr zařídil Bostonu výhru, ani hokejku k tomu nepotřeboval

Boston/Praha

Veni, vidi, vici. Analogie legendárního Caesarova výroku pasuje na premiérové vystoupení 41letého hokejisty Jaromíra Jágra v dresu Bostonu. Při rozbruslení prohodil několik slov s jen o pár měsíců mladším gólmanem soupeře Martinem Brodeurem, který je s českou osmašedesátkou jediným aktivním hráčem NHL z draftu v roce 1990. Dvojnásobný vítěz Stanley Cupu versus ikona New Jersey Devils, trojnásobný kanadský šampión zámořské soutěže s početnou řadou brankářských rekordů...

Foto: Brian Snyder, Reuters

Český útočník Jaromír Jágr byl před zápasem v dobrém rozpoložení - zasmál se i s gólmanem Ďáblů Martinem Brodeurem.

Článek
Fotogalerie

V bitvě hokejových gigantů nakonec slavil český olympijský vítěz z Nagana, byl to právě on, kdo jediným gólem rozhodl o nejtěsnějším vítězství Bruins. A ani k tomu nepotřeboval hůl. Ve 22. minutě se totiž puk po Marchandově pasu z levé strany odrazil od levé brusle nejproduktivnějšího Evropana v historii NHL a mezi Brodeurovými betony proklouzl do sítě.

Jak probíhala Jágrova premiéra v novém působišti po trejdu z Dallasu? Jak slavil trefu proti New Jersey, kde působí i jeho krajané Patrik Eliáš a Marek Židlický? A co na to diváci a Jágrovi spoluhráči? To všechno a ještě více najdete v naší obrazové galerii.

Reklama

Související témata: