Hlavní obsah

Fanoušci Bostonu zbožňují Jágra: Sice začínal u Tučňáků, ale je úžasný, pějí ódy na "68"

Boston

Čtyři zápasy stačily českému útočníkovi Jaromíru Jágrovi k tomu, aby si získal na svou stranu valnou část fanoušků Bostonu Bruins. Jednačtyřicetiletý borec nasbíral ve čtyřech utkáních po výměně z Dallasu pět kanadských bodů a Medvědi třikrát zvítězili. „Sice začínal v Pittsburghu u Tučňáků, ale jeho výkony jsou úžasné,“ obdivují Jágra fanoušci Bruins na sociálních sítích klubu z Massachusetts.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Jaromír Jágr se stává oblíbencem fanoušků Bostonu.

Článek

V prvním zápase v dresu Medvědů rozhodl český hokejista jediným gólem o domácí výhře nad New Jersey, v dalším utkání při prohře v Montrealu sice vyšel naprázdno, ale poslední dva zápasy vždy dvakrát asistoval svým spoluhráčům. „Někdo o něm pochyboval? Vždyť je to obrovská posila," diskutovali fandové Bruins už po Jágrově premiéře.

Jágr se v noci na čtvrtek posunul na pozici druhého nejproduktivnějšího Čecha v zámořské NHL, když s 31 body dorovnal Patrika Eliáše s Davidem Krejčím. „Je silnější než lokomotiva, je rychlý jako letadlo. Pořád je nejlepší. Jaromír Jágr!" píší nadšení příznivci na Facebooku Bostonu.

Jaromír Jágr v dresu Bostonu:
New Jersey - Boston (4:5)0+215:51 na ledě
Boston - Carolina (6:2)0+219:06 na ledě
Montreal - Boston (2:1)0+018:53 na ledě
Boston - New Jersey (1:0)1+019:12 na ledě
Jaromír Jágr v letošní sezóně NHL:
38 odehraných zápasů31 kanadských bodů (15+16)
Jaromír Jágr v NHL:
1384 odehraných zápasů1684 kanadských bodů (680+1004)

Spolupráci s českým útočníkem si v druhém útoku chválí i ranař Gregory Campbell. Devětadvacetiletý centr zaznamenal v nočním zápase proti Devils (5:4) dva góly a na prvním z nich měl velký podíl právě Jágr, jehož vyraženou střelu kanadský hokejista dopravil za záda brankáře Jersey Brodeura.

„Jágr je velmi inteligentní hráč. Umí si udělat prostor na střelu, ale téměř vždy se snaží najít i lépe postavené spoluhráče. S ním je to před brankou soupeře mnohem snazší," tvrdí Campbell.

Českou hvězdu teď čekají další čtyři těžké zápasy, zámořští novináři ale hledí především k pikantnímu duelu, který se uskuteční v noci z pátku na sobotu 20. dubna. Medvědi totiž doma hostí konkurenční Pittsburgh, kde Jágr v roce 1990 začínal svou bohatou a veleúspěšnou kariéru.

„Dva nejlepší celky Východu a jejich jediné zúčtování před finále Konference. Navíc Jágr versus Iginla. Ano, prosím!" píše Sean McIndoe ze zpravodajského serveru ESPN.

Reklama

Související témata: