Hlavní obsah

Talent Forsberg míří do Nashvillu. Švédský národní tým truchlí

Švédský hokejista Filip Forsberg byl zařazen na soupisku Nashvillu a dnes proti Detroitu si může odbýt premiéru v NHL. Osmnáctiletého talentovaného útočníka získali Predators 3. dubna z Washingtonu v rámci výměny za českého útočníka Martina Erata. Forsberg působil v této sezóně v Leksandu, se kterým vybojoval postup do nejvyšší švédské ligy.

Článek

Washington si vybral Forsberga loni v prvním kole draftu jako 11. v pořadí. Hned s ním podepsal tříletý nováčkovský kontrakt, ale nechal jej nadále působit v Leksandu. Díky platné smlouvě pak mohl hned zamířit do NHL.

Forsberg dohrál baráž o Elitserien 5. dubna, ale pak ještě nastoupil za švédskou reprezentaci v zápasech Euro Hockey Challenge proti Lotyšsku. „Byl na ledě a cítí, že může hned hrát," řekl trenér Nashvillu Barry Trotz. Generální manažer Nashvillu David Poille věří, že v příští sezóně zůstane Forsberg v zámoří a bude si zvykat na tamní styl pravděpodobně v Milwaukee v nižší AHL.

Švédský národní tým přišel v minulých dnech v přípravě nejen o Forsberga, ale nemůže pro domácí mistrovství světa počítat ani s kanonýrem Carlem Söderbergem z Linköpingu. Ten definitivně podepsal tříletý kontrakt s Bostonem celkem na tři miliony dolarů.

Švédská hokejová federace sice chtěla odchod nejlepšího střelce letošního ročníku Elitserien zablokovat, ale Bruins dostali povolení od Linköpingu, což podle regulí NHL k podpisu smlouvy stačilo. Söderberg tak místo na mistrovství světa bude bojovat i po boku českých útočníků Jaromíra Jágra a Davida Krejčího o Stanleyův pohár. K týmu Bostonu se připojí ve středu.

Reklama

Související témata: